Söt påskfika som barnen kommer älska

Här kommer inspiration och idéer för söt påskfika när man vill ge barnen en god fika eller när man får gäster på besök.

Inspiration: Påskfika till barn
Inspiration: Påskfika till barn

En mysig påskfika med barnen passar perfekt under påsken, eller påsklovet. Här kommer några idéer på vad du kan servera när du påskfikar med barnen.

Påsktårta

Även om långt ifrån alla äter påsktårta under påsken så är det en självklarhet för många. Om man även vill baka tillsammans kan det passa perfekt att baka en smaskig, gul påsktårta och dekorera den med kycklingar eller påskharar.

Tårtor fungerar alldeles utmärkt att göra i nyttigare varianter, till exempel med sockerfri botten, om man vill undvika socker för barnen. Det enklaste är att använda ett gult marsipanlock över tårtan, men även här finns andra alternativ - till exempel grädde och gula frukter och bär.

Påskiga cupcakes

Även cupcakes kan göras påskiga, och passa perfekt till påskfikat. Just cupcakes brukar barn dessutom uppskatta mycket - dels för att de är goda, men också för att de är fina. Även här kan ni baka tillsammans för att först ha något roligt att göra, och sedan har ni en god fika att avnjuta. Och även hår går det förstås att baka sockerfritt.

Påsksmoothie

Om ni vill ha riktigt nyttigt fika, fullt med vitaminer och andra nyttigheter, så kan en påskgul smoothie vara helt rätt val. Blanda olika gula frukter i en mixer och få en god, gul smoothie. Självklart kan man blanda in lite annat än just gula frukter, men det bör vara främst gula frukter om man vill ha en påskigt gul färg.

Påskigt fruktfat

Om man inte har någon mixer, eller helt enkelt inte vill servera smoothies, så fungerar det förstås lika bra att äta frukterna som de är. Skär upp apelsin, ananas, honungsmelon och andra gula frukter och servera på ett fat. Enkelt, gott och nyttigt.

Äggfika

Om man behöver något lite matigare till fikat så passar ägg perfekt. Här kan man antingen äta kokta eller stekta ägg precis som de är, eller på macka. Man kan även göra en god sallad med ägg, eller vad man än känner för.

Ägg är både gott och nyttigt, men hör även ihop med påsken, vilket gör att det passar perfekt när man ska fika. När ni vill ha något matigare till fikat, eller något nyttigare än tårtor och bakelser, då är ägg det perfekta valet.

Powered by Labrador CMS