Sportlovsaktiviteter: Att göra med barn i Stockholm

Här kommer tips på vad du kan göra med barn i Stockholm under sportlovet.

Sportlovsaktiviteter i Stockholm 2023.
Sportlovsaktiviteter i Stockholm 2023.

Om du bor i Stockholm eller spenderar sportlovet där så finns det förstås många aktiviteter att välja mellan. Oavsett om ni vill ha ett äventyr eller ett lugnt sportlov så finns det något som passar. Här är några av alla aktiviteter som du kan välja mellan i Stockholm under sportlovet.

Sportlovskryssning

Även om en kryssning till Helsingfors eller Tallinn innebär att man lämnar Stockholm, och även Sverige, så är det trots allt Stockholm man utgår ifrån. En kryssning kan dessutom vara ett stort äventyr för barn, och under sportlovet finns speciella sportlovskryssningar. Här han man dessutom tagit in en del av barnens favoriter, som Dolly Style, under sportlovet.

Under en kryssning till Helsingfors kan man träffa Sälen Harry och Mumintrollet. Man kan gå på disco med Mumin, gå Sälen Harrys tipsrunda, vara med på frågesport och tecknings- och färgläggningstävlingar - och mycket mer.

Skansen

Skansen är perfekt att besöka med barn oavsett tid på året, och under sportlovet har Skansen öppet klockan 10-16. Låt barnen träffa djur, gå på cirkusskola, prova på lekar från förr, vara med på djurvisningar, gå tipspromenad och mycket annat roligt.

Siggesta gård

Om man vill ha ett lugnt och avkopplande sportlov, men samtidigt uppleva något nytt och lite spännande, då kan ett besök på Siggesta gård vara rätt val. Här kan barnen träffa djur, rida ponnys, vara med på utomhusevent och åka skridskor. Om man vill stanna längre så finns det även hotell och restaurang på gården. Ett perfekt utflyktsmål för den som vill komma ut på landet, men utan att behöva åka för långt.

Naturhistoriska museet

Även Naturhistoriska är ett självklart utflyktsmål med barnen, och har varit det länge. Att besöka Naturhistoriska brukar vara väldigt spännande, och roligt, och här kan barnen dessutom lära sig massa saker på ett roligt sätt. Dessutom finns Sveriges största filmkupol Cosmonova här, och den är en upplevelse utöver det vanliga. Även där kan man kombinera kunskap med nöje, genom att se film på ett annorlunda sätt.

Även om Naturhistoriska är lärorikt så behöver man garanterat inte ha tråkigt här, för det finns massor att se och göra, vilket gör det till en perfekt aktivitet för sportlovet. Naturhistoriska museet har öppet klockan 10-18 under sportlovsveckan.

Powered by Labrador CMS