Sportlovsaktiviteter: Det här kan du göra med barn på sportlovet i Göteborg

Tips på roliga aktiviteter för sportlovet i Göteborg 2023.

Sportlovsaktiviteter i Göteborg 2023
Lista med sportlovsaktiviteter i Göteborg 2023

Göteborg är en stad som erbjuder ett stort antal aktiviteter för barn, oavsett tid på året. Under loven blir det ofta ännu roligare, med lovaktiviteter. Här finns det alltså en hel del att välja mellan, så om du bor i Göteborg eller besöker staden under sportlovet så kommer det knappast vara några problem att hitta på roliga aktiviteter för barnen - det svåra blir kanske att hinna med allt man vill göra.

Tips på sportlovsaktiviteter i Göteborg 2023

Här kommer några tips på roliga saker att göra i Göteborg under sportlovet.

Besök Universeum

Ett besök på Universeum är alltid roligt, såväl för stora som små, och just under sportlovet kommer det finnas fler aktiviteter.

Strax innan sportlovet öppnar dessutom Mathrix, en helt ny aktivitet som är både rolig och lärorik. Så även om ni brukar besöka Universeum så kan det vara värt att göra ett nytt besök under sportlovet.

Göteborgs stadsmuseum, Barnens museum

Även om hela museet inte lär roa barn särskilt mycket, så finns det definitivt delar av detta museum som barnen älskar - nämligen Barnens museum. Här kan barnen bland annat klättra i höga hus, bygga borgar, krypa i tunnlar och åka på spännande spårvagnsturer. Det här är garanterat en aktivitet som barnen kommer att älska, och här kommer de att kunna roa sig länge.

Aktiviteter i Jubileumsparken

Under sportlovet händer det en del saker i Jubileumsparken, här kommer det nämligen att vara ett flertal aktiviteter just under lovet - och alla dessa är helt gratis att delta i. Detta är alltså ett perfekt alternativ om man inte kan eller vill spendera så mycket pengar under lovet, men ändå vill göra något roligt.

I jubileumsparken kommer man bland annat att kunna prova på dans, vara med och bygga koja, baka pinnbröd, prova på bågskydde och vara med på POP UP bygglek.

Besök Slottsskogen

Oavsett om det är lov eller inte så är Slottsskogen förstås värt ett besök. Här kan man bland annat se olika djur, vara med på matning av sälar och pingviner och kolla på älgmatning under helgen. Dessutom finns den mycket populära lekplatsen Plikta i Slottsskogen.

Under sporlovet kommer det dessutom vara en del aktiviteter på lekplatsen: hästarna kommer på besök, man kan vara med och skapa sin egen käpphäst och på fredagen är grillen tänd om man vill grilla.

Powered by Labrador CMS