Vilka är dansare i Melodifestivalen 2023?

Här får du veta mer om dansarna i melodifestivalen 2023!

En grupp som dansar på scen.
Här är information om de som dansar i Melodifestivalen 2023.

Om du har funderat över vilka dansarna i melodifestivalen är, så är du nog knappast ensam om det. Förmodligen känner du även igen flera av dem, åtminstone om du ser på melodifestivalen varje år - detta är nämligen inga nya ansikten i melodifestivalen. Här får du veta mer om dessa fyra dansare.

Dansare i melodifestivalen 2023

Melodifestivalen har i år fyra stycken så kallade "husdansare", som helt enkelt dansar bakom dem som tävlar i melodifestivalen. Dessa fyra dansare heter Lisa Arnold, Lamin Camara Holmén, Kenny Lantz och Kim Pastor. Här får du veta mer om dessa.

Lisa Arnold

Lisa Arnold, 34, har dansat i melodifestivalen i många år. Hon har varit aktiv som dansare i 15 år, samtidigt som hon har undervisat på ett flertal olika dansskolor i och runt Stockholm. Hon är faktiskt en av melodifestivalens mest anlitade husdansare, och första gången vi kunde se henne på denna scen var för 11 år sedan - hon dansade bakom David Lindgren 2012, då han framförde sin låt Shout it out. Hon har även dansat i Eurovision Song Contest och Idol.

Lamin Camara Holmén

Lamin Camara Holmén, 30, är även han mycket välkänd i detta sammanhang. Har har nämligen medverkat som dansare ett flertal gånger, och är en av de dansare som har anlitats flest år i följd. Du kanske framför allt kommer ihåg honom från det minnesvärda I can´t go on-numret av Robin Bengtsson 2017, där både sångaren och fyra dansare gick på rullband.

Kenny Lantz

Kenny Lantz, 29, har också en del tidigare erfarenhet av melodifestivalen. Han flyttade från Skåne till Stockholm för att göra karriär som yrkesdansare, och detta lyckades han onekligen med. Han har bland annat dansat bakom Loreen, Anton Ewald, Petter och Jerry Williams. Förutom melodifestivalen har han även dansat i Eurovision Song Contest och Sommarkrysset.

Kim Pastor

Kim Pastor, 27, gjorde sin debut som melodifestivalen-dansare 2015, då hon dansade bakom Isa i låten Dont´t stop. Hon har varit husdansare i flera år, och även varit på en landsomfattande turné i Tyskland 2019 med musikalen Flashdance. Förutom melodifestivalen så har vi även kunnat se henne i program som Stjärnornas Stjärna, och i Eurovision 2021 där hon dansade i Maltas bidrag.

Powered by Labrador CMS