Annons:
Hela denna sektion är ett samarbete med Länsförsäkringar
Spara till dina drömmar – så gör du

Spara till dina drömmar – så gör du

Alla har vi drömmar som vi vill uppnå, vissa kostar ingenting alls medan andra är lite dyrare. För att få råd med de lite dyrare drömmarna kanske du måste spara pengar. Här kommer lite tips på hur du gör det smartast!

Oavsett om du sparar pengar till en ny cykel till barnen, en resa utomlands med familjen, eller ditt drömhus så är det bra att börja med att sätta ett mål för ditt sparande. Det gör sparandet både lättare och roligare. Nedan kan du läsa hur du kan gå tillväga för att spara både till de lite dyrare drömmarna och de lite billigare.

Länsförsäkringar har en tjänst som heter Sparmål, och den ger dig hjälp på vägen för att lyckas spara effektivt till det du vill. Har du en stor dröm som kostar mycket kan du till exempel spara i ISK med fonder, och om du har en liten kan du spara i ett Sparkonto.

Här kan du läsa mer om sparmål och drömmar!

 

 


Här kommer en liten guide för hur du kan lägga upp ditt sparande för att nå just din dröm!


Har du en stor dröm som du behöver spara ett större belopp till som till exempel ett boende? Då kan du göra så här!

1. Ladda ner Länsförsäkringars app i din mobil eller surfplatta. Skapa ett nytt sparmål under Stora drömmar. När du valt ett sparmål kan du justera det så att det passar dig i både målsumma och spartid. 

2. Du får nu ett fondförslag. Utifrån tiden du valt på ditt sparmål ger vi ett generellt förslag som kan passa ditt sparande. Gillar du inget av förslagen kan du själv välja vilka fonder du vill spara i.

3. Gå vidare för att få din sparprognos. Här får du en bild av hur ditt sparande kan utvecklas över tid. Det är ingen garanti, men är beräknat utifrån historiska data och ekonomiska modeller. Utifrån ditt sparmål och ditt fondval föreslår verktyget ett rimligt månadssparande för att uppnå sparmålet i tid. 

4. Öppna ett Investeringssparkonto ISK där dina fonder placeras.

5. Godkänn villkoren och signera med ditt BankID eller säkerhetsdosa.

6. Godkänn sparmålet. Nu har du skapat sparmålet på ett ISK och behöver bara välja var du vill hämta dina sparpengar ifrån och bekräfta att du har läst fondfaktabladet. Kom ihåg att ett fondköp kan ta 1-5 bankdagar att genomföra.
 

Har du en mindre dröm som du vill spara till som till exempel en sommarsemester eller en ny cykel till barnet? Då kan du göra så här!

1. Skapa ett nytt sparmål under Små drömmar

2. Välj det sparkonto du vill spara på. Här kan du justera målsumma och spartid utifrån dina egna önskemål. Du får också veta hur mycket du behöver spara varje månad för att nå ditt sparmål i tid och sätta upp en månadsöverföring.

3. Gå vidare genom att klicka på skapa sparmål.

4. Godkänn ditt sparmål. Du kan nu följa ditt sparande från sparmål i huvudmenyn. 

Om din sparprognos skulle se dålig ut kommer du att få en varning med tips på hur du kan förbättra din sparprognos.

 

Har du en iPhone laddar du ner appen här, och har du en Android laddar du ner appen här

 • Länsförsäkringars barn- och ungdomsförsäkring ger bra hjälp och ekonomiskt tillskott genom

 • Betydande engångsbelopp vid medicinsk och ekonomisk invalditet
 • Ersättning direkt vid diagnos, t ex cancer
 • Kostnadsbidrag vid långvarig sjukdom
 • Ersättning vid sjukhusvistelse
 • Ersättning för ärr och kristerapi

Ställ din fråga till Länsförsäkringars experter

Vill du ställa en fråga till någon av Länsförsäkringars experter? Välj en expert nedan och använd formuläret för att skicka in din fråga. Vi kommer att publicera frågan och svaret här. Om du vill vara anonym, så skriv bara Anonym eller ett påhittat namn i rutan "Ditt namn". Din e-post publiceras aldrig, den använder vi bara för att meddela dig om din fråga blir besvarad. Frågorna kommer publiceras löpande och skickas till din mail.

Emma Persson

Emma Persson är Länsförsäkringars privatekonom. Hon har två barn, 6 och 9 år gamla. På fritiden gillar Emma att läsa, springa, spela tennis och umgås med familjen. Bästa barnbok hon läst är "Så funkar det (väl inte?)" av Johan Thörnqvist.

Maria Wedin

Maria Wedin är Länsförsäkringars trafiksäkerhetsspecialist. På fritiden kör hon ofta och gärna motorcykel samt åker skidor på längden och tvären. Den bästa barnbok hon läst är Pippi Långstrump.

Christina Meder

Christina Meder är Länsförsäkringars barn- och gravidförsäkringsspecialist. Christina har två tonårsdöttrar. Fritiden tillbringar hon ofta i innebandyhallen och på fotbollsplanen. Christina åker gärna båt i skärgården och är på landstället med familj och vänner. Resa och upptäcka nya platser och kulturer är ett stort intresse. Bästa barnbok är Pija Lindenbaums böcker om Gittan.
Välj expert att fråga
Ditt namn
Din e-postadress
Din fråga
 

 • Länsförsäkringars barn- och ungdomsförsäkring ger bra hjälp och ekonomiskt tillskott genom

 • Betydande engångsbelopp vid medicinsk och ekonomisk invalditet
 • Ersättning direkt vid diagnos, t ex cancer
 • Kostnadsbidrag vid långvarig sjukdom
 • Ersättning vid sjukhusvistelse
 • Ersättning för ärr och kristerapi