Annons:
Hela denna del är ett samarbete med LEGO DUPLO

 

Lär genom lek och spel i surfplattan

Lär genom lek och spel i surfplattan

Sommaren är en tid för sol och bad, lek och stoj, men även för lärande, kreativitet och utveckling. Förutom alla sommaraktiviteter kan surfplattan få en del i detta och det finns mängder med appar som kan få ditt barn att lära sig just detta och samtidigt ha roligt.

En stor del av barnets utveckling och lärande sker genom lek, kreativitet och med en stor dos fantasi. Ibland glöms detta bort i dagens samhälle då barnen pushas till att räkna och läsa tidigare än innan och matas med kunskap konstant. Det menar Hanne Rasmussen som är ansvarig för LEGO Foundation (Läs den artikeln här)

Lärande handlar om så mycket mer än att kunna multiplikationstabellen och att kunna flest spanska glosor, det handlar om att förstå sammanhang, att kunna fantisera och att uttrycka sig kreativt. Det är svårt att lära sig någonting bara genom att traggla texter eller lyssna på någon som berättar något utan att själv få göra någonting praktiskt, det gäller både barn och vuxna. Det är enklare att ta till sig kunskap genom sång, spel och lek eftersom kunskapen då går ”att ta på” och är därmed lättare att ta till sig. Denna typ av lärande har använts länge men tack vare teknikens utveckling har det blivit ännu lättare att använda, såväl privat som på arbetsplatser och skolor. Surfplattor och appar är en del av detta och det finns mängder med pedagogiskt framtagna appar som främjar barns lärande och kreativitet på ett roligt sätt. Att ta fram surfplattan då och då och låta ditt barn använda dessa appar är inte negativt, snarare tvärtom. Att lära genom olika kanaler och intryck är det bra och kan få barnet att förstå sammanhang.

Här är två tips på appar från LEGO DUPLO som är pedagogiska för barnen. Dessa två har redaktionen även testat!  

App Food: Läs mer här!

App Animals: Läs mer här!

Och kom ihåg: allting är bra i lagom dos och så även att sitta med surfplattan hur bra och rolig appen än är, så glöm inte att njuta av sommarsolen också!

Utvalda LEGO DUPLO favoriter