Kan man frysa leverpastej? Här är svaret!
Leverpastej är ett livsmedel som många tycker är riktigt gott att ha på mackan. Men kan man frysa in leverpastej? Ta reda på det här!
Leverpastej är ett riktigt gott pålägg. Många tycker om att äta leverpastej på en smörgås med grönsaker, eller kanske klassikern inlagd gurka av något slag. En god leverpastejssmacka med smörgåsgurka går ofta hem. Mums!
Leverpastej är ett järnrikt pålägg
Leverpastej är ett toppenval till både frukost och mellanmål. Vissa föredrar att ha smör under leverpastejen, och andra föredrar att enbart bre leverpastej på sin macka. Oavsett är leverpastej en bra källa till järn.
Kan man frysas in leverpastej?
Men kan man frysa leverpastej? Leverpastej innehåller en hel del fett, och enligt Livsmedelsverket kan livsmedel som innehåller mycket fett förändras i smak om man fryser ner dem. Detta för att fettet härsknar om det varit i frysen för länge.
Ja, leverpastej går att frysa in
Men ett par månader i frysen går bra! Svaret är att leverpastej helt enkelt går att frysa in.
I Allt för föräldrars forum finns det personer som berättar om sina erfarenheter gällande att frysa in leverpastej.
"Jag köper alltid en hel "limpa" leverpastej och fryser in i mindre delar.", skriver en person.
Ta del av tråden här!
Lästips:
Brygga kaffe utan filter: 7 tips att använda istället för kaffefilter!
Istället för bakplåtspapper – 4 tips på vad du kan använda i skarpt läge