Efterrätter som går att förbereda – 10 tips till nyårsafton
Att vara värd eller värdinna på fest är tidskrävande och ofta har man mycket att stå i innan gästerna kommer. Att kunna förbereda efterrätten kan underlätta för att slippa stressa även när gästerna kommit – här är tio tips på efterrätter som går att förbereda innan festen.
Nyårsafton är en kväll då allt gärna får vara lite extra festligt. Ofta slår man på den stora trumman gällande maten och det bjuds ofta på hummer och oxfilé, men sedan vill man ju avrunda middagen med något gott – och vad är inte festligare än en riktigt god efterrätt? Samtidigt vill man inte stå och svettas i köket medan gästerna skålar i bubbel. Lösningen? Efterrätter som du kan fixa i förväg!
Här är 10 smarriga och enkla idéer som garanterat gör succé på nyårsbordet, utan att stressa sönder din dag.
Tips på efterrätter som går att förbereda
Spara tid med efterrätten på nyår och inspireras av 10 tips som går att förbereda innan gästerna kommer – kanske till och med dagen innan! Det är räddningen i nyårsstressen!
Pannacotta med hallon – En klassiker som alltid går hem! Gör pannacottan dagen innan och toppa med hallon eller annan frukt precis innan servering.
Chokladmousse i små glas – Luftig, lyxig och enkel att göra – dessutom blir den bara godare av att stå i kylen över natten. Servera med hallon eller andra bär!
Pavlovabakelser – Förbered marängbottnarna i förväg och lägg på grädde och frukt strax innan servering. Perfekt för en nyårspiff!
Fryst cheesecake med citron – Fräsch och syrlig – denna kan du göra flera dagar i förväg och förvara i frysen.
Crème brûlée – Impa på gästerna med denna eleganta dessert. Du kan fixa den dagen innan och bara bränna av sockret innan servering.
Tiramisu i portionsglas – Italiensk elegans i en liten skål – och den mår bara bra av att stå till sig ett dygn i kylen.
Chokladfondant (med genväg) – Gör smeten och förvara den i portionsformar i kylen. Grädda precis innan servering för att få den perfekta rinniga mitten.
Bärpaj i portionsstorlek – Baka små pajer i förväg och servera dem med en klick grädde eller glass.
Fruktsallad med vaniljkräm – En fräsch och färgglad avslutning! Gör salladen och krämen i förväg och förvara dem kallt tills det är dags.
Trifle med choklad och jordgubbar – Varva chokladkaka, vaniljkräm och jordgubbar i ett glas för en dessert som både smakar och ser fantastisk ut.
Att göra dessert i glas är perfekt lösning när man vill förbereda och dessutom få till den lyxiga känslan som man vill åt på nyårsafton och det går att implementera på många desserter! Här kan du inspireras av 10 desserter i glas som hade passat utmärkt till nyår: Lyxiga efterrätter i glas till nyårsafton – 10 festliga tips
MISSA INTE: