Barn som äter lunch.
Luncher till barn på lediga dagar.

5 luncher – perfekta till lediga dagar

Här kommer fem goda och bra luncher att ge barnen när det är lov och lediga dagar!

Även om lediga dagar ofta är efterlängtade och ger kvalitetstid tillsammans som familj, så innebär de även att man måste laga lunch varje dag. Här kommer några förslag på enkla men goda luncher att laga till barnen.

Korv med bröd

Det är enkelt och det går snabbt, men samtidigt är det gott och ofta väldigt uppskattat av barn. Här finns det förstås även andra varianter, till exempel att servera med korven med pommes istället för bröd, eller med mos. En annan fördel är att korv kan kokas, stekas eller grillas - och det sistnämnda kan även göras utomhus på utflykter, om man beger sig till en grillplats.

Korvstroganoff

Även detta är visserligen en maträtt med korv, men kanske ett bättre alternativ när man vill ha mer "riktig" mat än korv med bröd. Korvstroganoff kan gärna serveras med ris, och detta är en maträtt som många barn gillar - och även vuxna. Det är också hyfsat enkelt att tillaga, om än lite krångligare än korv med bröd.

Pizzamackor

Så gott, så enkelt och samtidigt så roligt. De flesta gillar ju pizza, men hemlagad pizza kan kännas lite tidskrävande och krångligt - även om det i dag finns smidiga pizzakit med färdig botten. Pizzamackor är enklare: de kan göras på till exempel formbröd, med passerade tomater och valfria toppings, och slutligen ost förstås.

Detta är kanske inte helt olikt varma mackor, men använder man passerade tomater eller pizzasås så blir det ändå mer likt en pizza. Sedan kan alla välja sina favoriter att lägga på pizzamackan, vilket gör det ännu roligare.

Pannkakor

Just pannkakor är ofta en stor favorit bland barn, och det är dessutom ganska enkelt att tillaga. Det krävs inte så många ingredienser, det går snabbt att vispa ihop smeten och även ganska snabbt att steka pannkakorna. Det går snabbt, men det är gott och väldigt populärt bland barn. Sedan finns det många tillbehör att välja mellan - sylt, grädde, bär, frukt, glass och så vidare.

Pastasallad

Pastasallad är perfekt på många sätt. Om ni ska iväg på någon utflykt så går detta utmärkt att ta med. Här kan man dessutom välja att blanda i det barnet gillar, till exempel tonfisk, räkor, skinka, kyckling eller vad som helst.

Powered by Labrador CMS