Ge barnen en lyxig förrätt på nyårsafton

7 barnvänliga och goda förrätter till nyårsafton

På nyårsafton vill man ge både barn och vuxna en lyxigare middag. Här kommer 7 tips på förrätter som barnen kommer tycka om!

För att göra nyårsafton mer speciell kan man låta barnen få äta en trerättersmiddag tillsammans med dem vuxna. Vi har samlat ihop barnvänliga förrätter som passar bra till nyårsafton.

Goda förrätter till barnen på nyårsafton

  1. Grönsakssticks med dipp: Gör grönsakssticks av gurka, morötter och paprika och servera med en dipp på yoghurt eller majonnäs.

  2. Friterade blomkålsbitar: Skär blomkål i mindre bitar, doppa i ägg och ströbröd och stek i olja tills de är gyllene. Servera med en dipp på t.ex. aioli eller sweet chili.

  3. Skink- eller kycklingwraps: Bred smörgåskräm på tortillabröd, lägg på skivad skinka eller kycklingfilé, strö över grönsaker som t.ex. gurka, morot och sallad och rulla ihop. Skär wrapsen i bitar och servera.

  4. Friterade grönsaksbollar: Blanda t.ex. grönkål, potatis, morot, lök och kikärtor i en blender och forma till bollar. Stek i olja tills de är gyllene och servera med en dipp på t.ex. sweet chili eller aioli.

  5. Baguette med smörgåskräm och olika tillbehör: Skär baguette i skivor och bred på smörgåskräm. Lägg på t.ex. skivad skinka, tonfisk, rökt lax, rökt kyckling eller grönsaker som t.ex. gurka och rödlök.

  6. Potatischips med creme fraiche (med kaviar eller löjrom om barnen gillar det): Sprid ut potatischips på en tallrik och toppa med klickar av creme fraiche. På den vuxna tallriken kan man lägga till dill och löjrom för en utsökt förrätt.

  7. Fruktspett: Använd tandpetare eller ett träspett och fyll upp med olika frukter.

Powered by Labrador CMS