Nybakade bullar och kakor
Nybakade bullar och kakor

Bästa sättet att förvara nybakade bullar

Tips på hur du bäst förvarar dina bullar och hur du ska göra med dina kakor för att dem ska hålla sig goda och saftiga under en längre tid!

Hur förvarar man bäst nybakade bullar så de är goda dagen efter? Tycker du om att baka har du kanske funderat på hur du borde förvara dina bakverk för att de ska hålla sig goda och saftiga? Vare sig du gillar att baka bullar, mjuka kakor eller bröd så finns det knep att ta till för att du inte ska äta eller servera dina bakverk torra.

När ska det du bakat bjudas på? Detta är det första du ska fundera på för det är skillnad på förvaringen om du ska äta inom några dagar eller om flera dagar. Ska du bjuda på bullar om en vecka så är det bästa valet att lägga in i frysen direkt när du bakat (när de svalnat). Det finns annars stor chans att bullarna tyvärr kommer att bli torra och tråkiga om du låter de ligga framme i rumstemperatur mer än några dagar.

Förvara bullar i täta plastpåsar

Har du bakat något som innehåller jäst så mår bakverken bäst av att få svalna på galler eller i en bakduk. Därefter bör de förvaras i en tät plastpåse för att de ska hålla sig saftiga.

Förvara kakor

Mjuka kakor förvarar du bäst i en tät plastpåse men undvik att lägga påsen i solljus för då blir kakan lätt svampig och det blir fukt i påsen. För ännu bättre förslutning kan du lägga kakan i en plastpåse och sedan lägga i en burk med lock!

Har du slut på plastpåsar?

Lägg din mjuka kaka eller bulle i aluminiumfolie, det är tätt och förhindrar att solljus når kakan.

Det bästa är att återvinna dina plastpåsar

Diska ur dina plastpåsar när du använt dem så att du slipper köpa nya. De kan användas om och om igen.

Hur förvarar man kakor bäst?

Är det kakor som bakas med mycket smör eller margarin förvaras de helst i kylskåpet så att de inte härsknar! Kom ihåg att alla kakor och även andra bakverk ska kallna innan du förvarar dem. Många lägger gärna lite papper tillsammans med kakorna men undvik att göra det för pappret drar gärna till sig fett från kakorna och då blir kakorna till slut torra.

Frys in dina bullar och kakor

Summan av allt är att det du bakat alltid bör frysas in för bästa hållbarhet, då kan det tas fram och smaka nybakat när det ska bjudas på. Det är lätt att ta fram och tina i rumstemperatur några timmar och om du har bråttom så funkar micron på låg värme, eller om du föredrar att värma det du bakat i ugnen.

Powered by Labrador CMS