Glasstårta som barnen kommer älska!
Glasstårta som barnen kommer älska!

Glasstårta till barn: Så skapar du enkelt en barnvänlig glasstårta

En glasstårta är en perfekt efterrätt för en barnfest, eller när du vill göra något extra speciellt för dina små. Här är ett recept på en färgstark och rolig glasskaka som kommer att få barnens ögon att lysa av glädje!

Ingredienser till glasstårtan

2 liter glass i olika smaker (t.ex. choklad, jordgubb och vanilj)

En paket digestivekex (eller liknande)

75 gram smält smör

Färgglada strössel eller godis för dekoration

Steg för steg: Så gör du din glasstårta

Steg 1: Förbered botten

Börja med att smula digestivekexen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel. Tillsätt det smälta smöret till de krossade kexen och blanda väl. Tryck ut kexblandningen i botten på en rund springform för att skapa en botten till din tårta. Lägg sedan i frysen i cirka 20 minuter för att stelna.

Steg 2: Skapa lager

Ta ut din första glass-smak ur frysen och låt den mjukna något. När den är tillräckligt mjuk, bred ut den jämnt över kexbotten i formen. Ställ tillbaka i frysen och låt stelna i minst 30 minuter.

Upprepa detta steg för varje glass-smak du har, kom ihåg att låta varje lager frysa ordentligt innan du lägger till nästa. Detta kommer att skapa en vacker regnbågs-effekt när tårtan skärs upp!

Steg 3: Dekoration

När alla lager av glass är på plats, är det dags att dekorera! Här kan du verkligen låta kreativiteten flöda. Använd färgglada strössel, godis, krossade kakor, chokladsås, eller vad du tror att barnen skulle älska. Ställ tillbaka i frysen i minst en timme innan servering.

Och där har du det – en härlig, barnvänlig glasskaka som kommer att vara stjärnan på varje fest! Glöm inte att ta den ur frysen några minuter före servering, så att den blir lätt att skära. Lycka till och njut av glasstårtan!

Powered by Labrador CMS