Tips på goda mellanmål för barn
Tips på goda mellanmål för barn

Goda mellanmål för barn: Snacks med näringskick

Mellanmål är en viktig del av barns dagliga kost. Det ger den extra energi som växande kroppar behöver och hjälper till att hålla blodsockernivån stabil mellan huvudmåltiderna. Dessutom är det en bra tid för barn att prova nya smaker och konsistenser. Här är några tips på goda, näringsrika mellanmål som barn kommer att älska!

Satsa på frukt och bär

En enkel och snabbt tillagad fruktsallad kan vara ett utmärkt mellanmål för barn. Använd deras favoritfrukter och blanda med lite yoghurt för att göra det mer mättande. Blåbär, jordgubbar och bananer är ofta populära val.

Smoothies för energi

Smoothies är ett utmärkt sätt att få barn att äta mer frukt och grönsaker. Prova en blandning av färsk frukt, yoghurt och en näve spenat för en näringsrik smoothie. Lägg till lite honung för extra sötma om det behövs.

Nyttiga bars

Hembakade granolabars är ett bra alternativ för mellanmål. De är packade med fibrer och kan anpassas efter ditt barns preferenser. Blanda havregryn med nötter, torkad frukt och honung för att skapa dina egna.

Färgglada grönsaksstavar

Grönsaker kan vara svåra att få barn att äta, men om du serverar dem på ett roligt sätt kan de bli mer lockande. Skär morötter, gurka och paprika i stavar och servera med en krämig yoghurt- eller hummusdipp.

Små smörgåsar

Fullkornsbröd med lite pålägg kan vara ett bra mellanmål för barn. Prova med keso, skivad avokado, kalkonbröst eller jordnötssmör för att göra smörgåsen mer näringsrik.

Bär och nötter

En liten näve nötter och ett urval av bär kan vara ett bra mellanmål för barn. Det är inte bara läckert, det är också packat med protein och antioxidanter.

Mellanmål behöver inte vara komplicerade. Ofta är de enklaste alternativen de bästa. Huvudsaken är att de är näringsrika och hjälper till att hålla ditt barn mätt och energiskt mellan huvudmåltiderna.

Powered by Labrador CMS