Hur får man bort svåra blåbärsfläckar och jordgubbsfläckar?

Hur får man bort jordgubbs- och blåbärsfläckar? Experten tipsar!

Sommarens godaste bär kan lämna fläckar som kan tänkas svåra att få bort. Men det finns ett knep! Städexperten Ellinor Sirén, som ligger bakom Instagram-kontot Ekotipset, ger sitt bästa tips på hur du får bort fläckar från både jordgubbar och blåbär. Spana in tipset här!

Blåbär och jordgubbar är bär som är riktigt mumsiga och uppskattas av både barn och vuxna. Bären går att äta på många sätt, till exempel i en god sallad, i efterrätt och i en fräsch smoothie – eller bara som de är!

Svårt att få bort blåbärsfläckar och jordgubbsfläckar?

Många tycker att blåbär och jordgubbar är extra gott och lyxigt, men också extra knepigt att äta – de kan nämligen lämna fläckar som tycks vara omöjliga att få bort.

Ja, för visst är det allmänt känt att bland annat blåbärsfläckar är svåra att få bort. Det kan därför bli minst sagt oroligt när det är barn som äter blåbär. Kläder och möbler med tyg kan tänkas vara svåra att rädda, men faktum är att det finns ett knep som tar bort bärfläckarna!

Städexperten Ellinor "Ekotipset" Sirén tipsar – så får du bort jordgubbs- och blåbärsfläckar 

Allt för föräldrar har frågat städexperten Ellinor Sirén, som driver det populära Instagram-kontot Ekotipset, om hur man får bort blåbärsfläckar på bästa sätt. 

Tipset fungerar både på fläckiga kläder som redan tvättats i tvättmaskinen, och på de blåbärsfläckar och jordgubbsfläckar som är nya, berättar Ellinor Sirén: 

– Fläckar från bär som jordgubbar och blåbär tas enkelt bort genom att hälla kokhett vatten på fläcken tills den försvunnit. Det fungerar både på nya och gamla intvättade fläckar, säger hon till Allt för föräldrar. 

På sin Instagram har städexperten publicerat en video där hon steg för steg går igenom hur man får bort bärfläckar:

Ellinor "Ekotipset" Sirén har även släppt böcker om hur du gör rent hållbart och med enkla husmorsknep. Du kan läsa mer om Ekotipsets böcker på hennes blogg!

Powered by Labrador CMS