Hur många jordgubbar räknar man per person? Vi reder ut!

Hur många jordgubbar per person? Vi reder ut!

Jordgubbar är midsommarhelgens stora grej – för vissa i alla fall! På midsommar äter vi massvis med jordgubbar i Sverige. Men hur många jordgubbar äter man per person? Läs mer om det här!

Goda midsommarrecept med jordgubbar

Det finns massvis med goda recept med jordgubbar att äta på midsommar. Det går såklart att äta jordgubbarna som de är – de är ju så mumsiga! Man kan äta dem med glass, vispad eller ovispad grädde eller med mjölk. Kanske tycker man om att doppa jordgubbar i socker? 

Man kan även göra en jordgubbstårta, jordgubbspizza eller en jordgubbspaj. Här kan du ta del av fler goda grejer att göra med jordgubbar.  

Hur många jordgubbar äter svenskar per år? 

Enligt Jordbruksverket äter svenskar cirka två kilo jordgubbar per person varje år. Under midsommarhelgen som infaller i slutet på juni varje år, ja då ökar den siffran – för visst är det en av midsommaraftons höjdpunkter? 

Hur många jordgubbar per person? 

Det som kan vara klurigt är att räkna ut hur många liter jordgubbar man bör beräkna per person. På midsommar äts det en hel del jordgubbar, och man vill att det ska räcka till alla. Hur många jordgubbar kan ju dock variera beroende på om det är vuxna eller barn som ska äta dem, om de personer man ska bjuda jordgubbarna på går all in på jordgubbarna eller ej. Ja, det är såklart inte helt lätt, och i Allt för föräldrars forum har frågan diskuterats och forumanvändarna har kommit fram till flera svar på hur man bör beräkna jordgubbarna. 

"Hur många skulle ni räkna på att en liter jordgubbar räcker till?", lyder frågan som ställs i forumet. 

"Det är nästan omöjligt att säga. Beror ju på hur mycket man tycker om jordgubbar. Och är alla jordgubbar i lådan ätbara eller dyker det upp nån dålig... Men räkna 4 personer max per liter då?", skriver en person. 

"Om vi antar att jordgubbarna inte är sådär jättestora, så kanske en tredjedels- eller fjärdedels liter per person, borde kunna räcka..", skriver en annan. 

"En person om det är jag, annars kanske 4", skriver en forumanvändare. 

"Till hur många som helst om de är som jag och min man som inte alls gillar jordgubbar. Annars till 3 kanske?", skriver ytterligare en forumanvändare. 

Summan av kardemumman är väl att antalet liter jordgubbar per person varierar beroende på om och vad man har för tillbehör, hur hungrig man är och om man tycker om jordgubbar! Men 2-4 personer per liter kan vara ett bra mått att gå efter! 

Lästips: 

Kaffesump mot myror – tipsen för att hålla småkryp borta från köket

21 roliga bröllopslekar & bröllopsspex att testa

50 kluriga och roliga gåtor och tankelekar för barn

8 roliga snapsvisor till sånghäftet på midsommar

Badplatser i Stockholm – se hela listan här

Vad är sodavatten? Vi reder ut!

Powered by Labrador CMS