Tjej som äter baguette från sin matsäck.
Baguette är enkelt att ha med som matsäck.

Matsäck till barn: Perfekt att äta på språng

Här kommer goda tips på matsäck när barnen ska på utflykt.

När man ska iväg på utflykter kan man vilja ta med en enkel matsäck, som fungerar bra att äta oavsett vart man befinner sig - i skogen eller i bilen till exempel. Här kommer några förslag på enkla rätter och mellanmål till matsäcken.

6 tips att packa i barnens matsäck

Här kommer mat som är bra att packa när barnen ska iväg!

Pastasallad

Pastasallad är perfekt vid många olika tillfällen, såväl hemma när man vill ha en enkel lunch eller under utflykter. På sommaren passar det perfekt att ta med till stranden eller på picknick, men oavsett årstid är det perfekt till utflykter.

En annan fördel med pastasallader är att de kan göras på så många olika sätt, vilket gör att de flesta gillar det. Blanda i de grönsaker barnen gillar, och välj deras favorit bland skinka, räkor, tonfisk, kyckling och så vidare. Salladen kan förstås ätas med valfri dressing också. Och gillar man inte pasta så finns det förstås annat man kan ha i salladen för att göra den matigare, bulgur till exempel.

Wraps

Wraps är enkelt att förbereda, och enkelt att ta med. Även här finns det möjligheter att anpassa mycket, med olika innehåll - till exempel röror av olika slag. Laxröra, kycklingröra, tonfiskröra, räkor och skinka är exempel på sådant som passar bra.

Baguette

Baguette är inte helt olikt wraps, även om brödet är annorlunda. Även här kan man välja mellan olika fyllningar/pålägg. Röror som tonfiskröra, kycklingröra, laxröra och skinkröra fungerar utmärkt här med. Vill man inte ha en röra kan man istället använda skinka, räkor, ägg eller bara ost och grönsaker.

Portionsförpackade yoghurt

Sådana där små förpackningar yoghurt som säljs i flerpack är som gjorda för utflykter. Här kan man enkelt stoppa ned en eller flera i väskan, och en sked (och gärna servetter eftersom det lätt blir spill). Det finns dessutom många olika smaker att välja mellan, så för den som gillar yoghurt kan detta vara enklaste matsäcken.

Potatissallad med kallskuret

En annan väldigt enkel matsäck som man inte alls behöver tillaga, om man inte vill, är potatissallad med något kallskuret som skinka, rostbiff eller kyckling. Potatissalladen kan man förstås göra själv, eller så köper man en färdig.

Frukt eller fruktsallad

Frukt är också, precis som små yoghurt, den enklaste matsäcken man kan ta med. Vill man göra det lite roligare så kan man göra en fruktsallad med flera olika frukter. Det är enkelt, det är gott och det passar perfekt när man vill ha en enklare matsäck - eller som en god efterrätt att äta efter en matigare matsäck, eller varför inte som komplement till yoghurt.

Powered by Labrador CMS