Lättlagade middagstips för barn
Lättlagade middagstips för barn

Middagstips för barn – lättlagade middagar som barnen kommer älska

Att komma på middagsrätter som passar hela familjen kan ibland vara en utmaning. Här är några enkla och barnvänliga middagstips som kommer att göra middagsdags lite roligare och mindre stressande för dig.

Makaroner och köttfärssås

Detta är en klassiker som aldrig går ur tiden. Lätt att laga och de flesta barn älskar det. Såsen kan göras med mycket grönsaker för extra näringsvärde, bara mixa dem och blanda i såsen, så kommer barnen inte ens att märka dem!

Hemmagjorda pizzor

Att göra pizza hemma kan vara ett roligt sätt att engagera barnen i matlagningen. Låt dem välja sina egna pålägg och dekorera sina pizzor som de vill. Plus, du kan göra pizzabotten med fullkornsmjöl för extra hälsobonus.

Kycklingtacos

Tacos är ett annat roligt och interaktivt måltidsalternativ som barn brukar gilla. Servera med olika pålägg som sallad, tomat, ost och guacamole så kan barnen skapa sina egna tacos precis som de vill ha dem.

Fiskpinnar med potatismos

En annan favorit bland barn. Du kan köpa färdiga fiskpinnar eller göra egna med panerad torsk eller sej. Servera med hemmagjort potatismos och kanske lite ärtor för extra grönt på tallriken.

Pannkakor med bär och yoghurt

Vem säger att pannkakor bara är för dessert? De kan också bli en härlig och rolig middag. Gör dem lite mer näringsrika genom att servera dem med grekisk yoghurt och färska bär på toppen.

Kom ihåg, middagstiden handlar inte bara om att äta – det är också en tid för att koppla av, prata och ha kul tillsammans som en familj. Oavsett vad du lagar till middag, se till att göra det till en tid för gemenskap och glädje. Lycka till med matlagningen!

Powered by Labrador CMS