3-rättersmeny till nyårsafton med tomtebloss
3-rättersmeny till nyårsafton med tomtebloss

Nyårsmeny för barn: Barnvänlig trerättersmeny till nyårsafton

Vill du göra det extra festligt för barnen på nyår kan du bjuda dem på en egen trerättersmeny! Se våra festliga recept!

Lyxig nyårsmeny till barn

Nyår är festernas fest och det gäller även för barnen. Du kan göra deras nyår speciell genom att servera något extra festligt och gott. Med en egen nyårsmeny till barnen kan du anpassa maten efter deras smaker och favoriter.

Nedan finns ett förslag på 3-rätters meny som passar barn. Du kan enkelt variera rätterna efter tycke och smak och om du måste ta hänsyn till allergier.

Nyårsmeny barn förrätt: Grönsaks- och mozzarella sticks med dipp

En riktigt färggrann förrätt som passar alla är grönsaks- och mozzarella sticks med olika dippor. Serva dem på ett stort fat och sen kan barnen själv välja vilka sticks de tycker bäst om. Du kan göra sticks av morot, gurka, röd och gul paprika, zucchini, blomkål, med mera. Smaksätt dipporna med curry, paprika, chili eller varför inte en egen mix av torkade kryddor. Ställ även fram en helt neutral dippa för dem som inte tycker om starka smaker. Om du vill göra det enklare för dig, byt ut mozzarellan mot vanlig hårdost som du skär i stavar.

--> 11 roliga tips för en nyår med barn

Nyårsmeny barn huvudrätt: Cannelloni med köttfärs/vegetarisk fyllning

För att känna dig på den säkra sidan så kan du välja en storfavorit som huvudrätt - pastarören Cannelloni. Du kan enkelt variera dem enligt olika önskemål såsom vegetarisk fyllning eller med köttfärs. Pastarören finns även glutenfria för dem som inte tål gluten. Gratinera med en god ost en stund innan du tar ut dem från ugnen. Servera pastarören tillsammans med lite grönsallad och extra parmesan. Det bästa är att du kan förbereda fyllningarna dagen innan så att du slipper stå vid spisen hela nyårsafton.

Nyårsmeny barn efterrätt: Spett med godsaker och tomtebloss

Som avslutning kan du bjuda på en riktigt sprakande efterrätt som barnen kommer att uppskatta. Ta ett träspett och fyll det med en massa godsaker. Sätt en kokosboll längst ner så att spettet kan stå upp. Sedan kan du välja till exempel marshmallow, chokladdoppad jordgubbe, banan eller någon annan frukt. Pricken på i:et är att du sticker i ett tomtebloss som du tänder precis innan servering.

Powered by Labrador CMS