Honung Teriyaki Lax
Honung Teriyaki Lax är en läcker maträtt som kombinerar den söta smaken av honung med den salta och kryddiga smaken av teriyakisås. Laxen marineras i en blandning av honung, sojasås, vitlök och ingefära innan den grillas eller steks tills den är saftig och smakrik. Serveras vanligtvis med ris och grönsaker för en komplett och hälsosam måltid.Ingredienser
- Lax 450g
- Olivolja 1 matsked
- Sojasås 2 matskedar
- Skull 2 matskedar
- Sesamfrö 4 matskedar
Tillagning
- Blanda alla ingredienserna i Honey Teriyaki Glaze tillsammans
- Vispa för att blanda väl
- Kombinera laxen och glasyren tillsammans
- Hetta upp en stekpanna på medel-låg värme
- Tillsätt oljan, stek laxen på båda sidor tills den är helt genomstekt inuti och glasyren tjocknar
- Garnera med sesam och servera genast
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen