Fylld Masala fisk
Fylld Masala fisk är en indisk maträtt som består av fiskfiléer fyllda med en kryddig masalablandning av bland annat lök, vitlök, ingefära, koriander och spiskummin. Fisken tillagas sedan i ugnen eller på grillen tills den är saftig och smakrik. Serveras vanligtvis med ris eller naanbröd och en fräsch sallad. En läcker och smakfull rätt som passar perfekt för den som gillar kryddstark mat med en touch av indisk kryddning.Ingredienser
- Makrill 4
- Röd chili 18 torkade
- Ingefära 2,5cm
- Vitlök 8 klyftor
- Peppar 1,5 tsk
- Kummin 1 tsk
- Gurkmeja ½ tsk
- Kanelstång 1
- Kryddnejlika 4
- Kardemumma 2
- Socker 1 msk
- Tamarindboll 2 marmorstorlekar
- Vinäger 2,5 msk
- Olja för stekning
Tillagning
- Blötlägg alla kryddor, ingefära, vitlök, tamarindmassa och kashmiri chili utom olja i vinäger
- Tillsätt socker och salt
- Tillsätt även gurkmejapulver
- Blanda allt fint och marinera i 35-40 minuter
- Mal blandningen tills den är mjuk och slät
- Tillsätt mer vinäger om det behövs men se till att pastan måste vara tjock så tillsätt vinäger därefter
- Om masalapastan är tunn så fastnar den inte på fisken
- Skölj fiskskåran från mitten och lägg ett snitt från toppen
- Du kan se fisken nedan för tydlighetens skull
- Stoppa nu pastan i mitten och i snittet
- Belägg hela fisken med denna pasta
- Marinera fisken i 30 minuter
- Häll olja i en grund panna, när oljan är ganska varm, stek de fyllda makrillarna
- Stek tills de är gyllenbruna från båda sidor. Servera recheadomakrillen varma med sallad, limeklyftor, ris och curry
- Anteckningar
- Se till att masalapastan är tjock annars blir resultatet inte bra
- Om du inte kan hitta kashmiri chili, använd bedgi chili eller kashmiri röd chili pulver
- Du kan använda vitvinäger eller kokosvinäger
- All överbliven pasta kan förvaras i kylen för framtida bruk
- Kanel kan undvikas eftersom det är en stark krydda som vanligtvis används för kött eller kyckling
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen