Beef Lo Mein
Beef Lo Mein är en populär kinesisk maträtt bestående av stekta nudlar blandade med strimlad biff, grönsaker och en smakrik sås. Rätten är känd för sin goda smak och krämiga konsistens, och är ett vanligt inslag på kinesiska restauranger runt om i världen. Den är enkel att göra hemma och passar perfekt för den som vill njuta av en smakrik och mättande måltid.Ingredienser
- Nötkött 225g
- Salt En nypa
- Peppar En nypa
- Sesamfröolja 2 tsk
- Ägg 1/2
- Stärkelse 3 msk
- Olja 5 msk
- Spaghetti 112g
- Lök 125ml
- Finhackad vitlök 1 tsk
- Ingefära 1 tsk
- Böngroddar 250ml
- Svampar 250ml
- Vatten 250ml
- Ostronsås 1 msk
- Socker 1 tsk
- Sojasås 1 tsk
Tillagning
- I en skål, tillsätt nötköttet, salt, 1 nypa vitpeppar, 1 tsk sesamfröolja, 1/2 ägg, majsstärkelse, 1 matsked olja och blanda ihop
- I en 6 qt gryta tillsätt nudlarna i kokande vatten tills nudlarna är nedsänkta och koka på hög värme i 10 sekunder
- Efter att dina nudlar är klara kokar du av och kyler med kallt vatten
- Tillsätt 2 matskedar olja, nötkött och koka på hög värme tills nötköttet är medelstekt
- Ställ det kokta nötköttet åt sidanI en wok tillsätt 2 msk olja, lök, hackad vitlök, hackad ingefära, böngroddar, svamp, peapods och 1
- 5 dl vatten eller tills grönsakerna är nedsänkta i vatten
- Tillsätt nudlarna i wokFör att göra såsen, tillsätt ostronsås, 1 nypa vitpeppar, 1 tsk sesamfröolja, socker och 1 tsk sojasås
- Tillsätt sedan nötköttet i woken och fräs
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen