Tandoori kyckling

2
Tandoori kyckling är en populär indisk maträtt som består av marinerad kyckling som grillas i en tandoori-ugn, en traditionell lerugn. Kycklingen marineras vanligtvis i en kryddig yoghurtbaserad marinad med kryddor som spiskummin, koriander och garam masala. Resultatet blir saftigt och smakrikt kött med en härlig rökig smak från ugnen. Tandoori kyckling serveras ofta med naanbröd, ris och en svalkande sås som raita.

Ingredienser

  • Citroner 2, juice
  • Paprika 4 tsk
  • Rödlökar 2 fint hackade
  • Kycklinglår 16 hudlösa
  • Vegetabilisk olja För borstning
  • Grekisk yoghurt 300 ml
  • Ingefära ett stort stycke
  • Vitlöksklyfta 4
  • Garam masala ¾ tsk
  • Mald kummin ¾ tsk
  • Chili pulver ½ tsk
  • Gurkmeja ¼ tsk

Tillagning

  1. Blanda citronsaften med paprikan och rödlöken i en stor grund form
  2. Skär varje kycklinglår tre gånger, vänd sedan ner dem i saften och ställ åt sidan i 10 minuter
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen
  4. Blanda allt ordentligt, täck sedan över och kyl i minst 1 timme
  5. Detta kan göras upp till en dag i förväg
  6. Värm grillen
  7. Lyft upp kycklingbitarna på ett galler över en bakplåt
  8. Pensla över lite olja och grilla i 8 minuter på varje sida eller tills de är lätt förkolnade och helt genomstekta
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen