Three Fish Pie
Three Fiskpaj är en läcker maträtt bestående av tre olika sorters fisk, vanligtvis lax, torsk och räkor, tillsammans med en krämig sås och ett täcke av smördeg. Den är en populär rätt som passar perfekt till både vardagsmiddagar och festliga tillfällen, och är en favorit bland både fiskälskare och de som är nya på fiskfronten. Med sin goda smak och krämiga konsistens är Three Fiskpaj en maträtt som garanterat kommer att imponera på dina gäster.Ingredienser
- Potatisar 1 kg
- Smör En klick till stekning
- Mjölk En stänk
- Gruyère 50 g
- Smör 75g
- Purjolök 2 skivade
- Vetemjöl 75g
- Vitt vin 150 ml
- Mjölk 568 ml
- Persilja 2 msk hackad
- Lax 250 g
- Kolja 250 g
- Rökt kolja 250 g
- Ägg 6
Tillagning
- Värm ugnen till 200°C
- Lägg potatisen i en kastrull med kallt saltat vatten
- Koka upp och låt sjuda tills det är helt mjukt
- Låt rinna av väl och mosa sedan med smör och mjölk
- Tillsätt peppar och smaka av för att kontrollera smaksättningen
- Tillsätt salt och mer peppar om det behövs
- Till fiskfyllningen, smält smöret i en kastrull, tillsätt purjolöken och rör om över värmen
- Täck med ett lock och låt sjuda försiktigt i 10 minuter, eller tills de är mjuka
- Mät upp mjölet i en liten skål
- Tillsätt vinet och vispa ihop till en slät smet
- Tillsätt mjölken till purjolöken, låt koka upp och tillsätt sedan vinblandningen
- Rör om snabbt tills det tjocknat
- Krydda och tillsätt persiljan och fisken
- Rör om över värmen i två minuter och häll sedan upp i en ugnssäker gryta
- Strö över äggen
- Låt svalna tills det stelnar
- Häll potatismoset över fiskblandningen och markera med en gaffel
- Strö över ost
- Grädda i 30-40 minuter, eller tills den är lätt gyllenbrun på toppen och bubblar runt kanterna
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen