Ingredienser
- Nötkött i bitar 800g
- Morötter Skalade och skurna 3
- Potatisar, skalade och skurna 3
- Lökar, hackade 2
- Finhackade vitlöksklyftor 3
- Köttbuljong 1 liter
- Rött vin 2 dl
- Tomatpuré 2 msk
- Olivolja 2 msk
- Salt och peppar 1 krm
- Torkad timjan eller rosmarin 2 tsk
Tillagning
- Bryn köttet i olivolja i en stor gryta. Ta upp köttet och ställ åt sidan.
- Fräs lök och vitlök i samma gryta tills de blir mjuka.
- Lägg tillbaka köttet och tillsätt vin, tomatpuré, buljong, rotfrukter och kryddor.
- Låt småkoka på låg värme i 2-3 timmar tills köttet är mört.
- Smaka av med salt och peppar och servera med ett gott bröd eller kokt ris.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen