Ingredienser
- Mozzarella 400-500 gram
- Grädde 100-150 ml
- eller Ricotta 200-250 g
Tillagning
- Förbered mozzarellan: Se till att mozzarellan är mjuk nog att kunna formas. Du kan blötlägga den i varmt vatten en stund om det behövs.
- Gör fyllningen: Blanda en del av mozzarellan med grädden eller ricottan tills den blir krämig.
- Forma burratan: Ta en ny bit mozzarella och platta ut den med handen eller med hjälp av en kavel. Lägg en sked av fyllningen i mitten.
- Stäng burratan: Nyp ihop kanterna av mozzarellan runt fyllningen och forma den till en boll. Var försiktig så att du inte pressar ut fyllningen.
- Kyl burratan: Lägg din burrata i kylen i några timmar innan du serverar den, så att den kan sätta sig och smakerna kan blandas.
Publicerat 2024-02-07 11:19
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen