TT / pexels
Kebabrulle
Kebabrulle är en populär gatumat och snabbmåltid som har sina rötter i Mellanöstern men har anpassats och omfamnats av många kulturer runtom i världen. Den består av tunnt skivat kebabkött, ofta nötkött, lamm eller kyckling, som grillas på en vertikal spett och serveras inrullat i ett mjukt tunnbröd eller pitabröd.Ingredienser
- Nötkött, lamm eller kyckling, tunt skivat 500g
- Pressade vitlöksklyftor 2
- Finhackad lök 1
- Kummin 2 tsk
- Koriander 2 tsk
- Paprika 1 tsk
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
- Yoghurt eller creme fraiche 2 dl
- Pressad vitlöksklyfta 1
- Citronjuice 1 tsk
- Tortillabröd eller tunnbröd 4
- Hackad sallad 200g
- Skivad tomat 1
- Skivad gurka 1/2
- Hackad rödlök 1/2
Tillagning
- Förbered kebabköttet:
- Blanda köttet med vitlök, lök, kummin, koriander, paprika, salt och peppar.
- Låt marinera i minst en timme, helst längre.
- Hetta upp oljan i en panna och stek köttet tills det är genomstekt och krispigt.
- Förbered såsen:
- Blanda yoghurt eller creme fraiche med vitlök, citronjuice, salt och peppar. Smaka av och justera kryddningen efter behov.
- Gör rullen:
- Värm tortillabröden enligt instruktionerna på förpackningen.
- Lägg en portion av köttet i mitten av varje bröd.
- Lägg till sallad, tomat, gurka och rödlök ovanpå köttet.
- Skeda över lite av såsen.
- Vik in sidorna och rulla upp brödet så att det blir en rulle.
Publicerat 2024-02-12 13:57
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen