Ingredienser
- ägg 4
- Strösocker 4 dl
- Vetemjöl 4 dl
- Bakpulver 2 tsk
- Vatten 2 dl
- Smör 250g
- Strösocker 2,5 dl
- Vaniljsocker 1,5 msk
- äggulor 3
- Kokosflingor till toppning
Tillagning
- Starta med att vispa ägg och strösocker till en luftig massa. Sikt ihop vetemjöl och bakpulver, och vänd försiktigt ner detta i äggsmeten. Tillsätt vatten och blanda till en jämn smet.
- Förbered en djup ugnsplåt (30x40 cm) genom att smörja och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i ugnens nedre del på 175°C i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna efteråt.
- För glasyren, smält smör tillsammans med strösocker och vaniljsocker i en kastrull på medelvärme. Rör ner äggulorna försiktigt och fortsätt röra tills blandningen tjocknar. Ta av från värmen och låt svalna något.
- Bred glasyren jämnt över den avsvalnade kakan och toppa med ett generöst lager kokosflingor. För bästa resultat, låt kakan stå i kylskåpet så att glasyren stelnar innan du skär upp den i 30 lika stora bitar.
Publicerat 2024-02-13 07:56
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen