Ingredienser
- Smör 150g
- ägg 2
- Strösocker 3 dl
- Vetemjöl 4,5 dl
- Bakpulver 2 tsk
- Vaniljsocker 2 tsk
- Mjölk 1,5 dl
- Till glassyr
- Smör 60g
- Florsocker 3 dl
- Vaniljsocker 2 tsk
- Kakao 2 msk
- Kallt kaffe 4 msk
- Kokos Till toppning
Tillagning
- Smält smöret och låt det svalna
- Vispa ihop ägg och strösocker tills du får en fluffig och ljus smet. I en separat skål, mixa samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Försiktigt, vänd ner denna torra blandning i den fluffiga äggsmeten.
- Blanda i det smälta smöret och mjölken. Häll ut och jämnt fördela smeten i en djup ugnsplåt, 30×40 cm, som både är smord och klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnens mitt på 200 grader (C) i ungefär 15 minuter. Använd en sticka för att testa om kakan är genomgräddad; den ska vara torr när den dras ut.
- Efter gräddning, låt kakan kylas ner.
- Smält smöret som ska användas i glasyren. Blanda det sedan med resten av ingredienserna för glasyren.
- Ge glasyren lite tid att stå så att den blir något tjockare. Sprid därefter ut glasyren jämnt över kakan. Toppa med ett lager kokosflingor. När glasyren har hårdnat, dela kakan i rutor.
Publicerat 2024-02-19 11:49
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen