Ingredienser
- Smör 100g
- Ägg 2
- Strösocker 1,5 dl
- Vetemjöl 2 dl
- Bakpulver 1 tsk
- Mjölk 0,5 dl
- Frysta hallon 2 dl
- Till Tosca
- Smör 75g
- Strösocker 1 dl
- Sirap 0,5 dl
- Havregryn 1,5 dl
Tillagning
- Smält smöret i en kastrull. När det är helt smält, ta kastrullen från värmen och låt smöret svalna något.
- Vispa ihop ägg och strösocker tills blandningen blir ljus och fluffig.
- Blanda samman vetemjöl och bakpulver. Tillsätt denna blandning till smeten, följt av mjölk, och blanda väl. Därefter, rör försiktigt in det tidigare smälta smöret i smeten.
- Fördela smeten i en smord springform med en diameter på ungefär 24 cm. Sprid ut frysta hallon ovanpå smeten.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25 min.
- Förbered tosca medans kakan gräddas.
- Samla alla ingredienser för toscan i en kastrull. Under ständig omrörning, värm upp tills smöret har smält helt.
- Efter att kakan har gräddats i 25 minuter, ta ut den från ugnen.
- Fördela toscan jämnt över kakan och återför den till ugnen.
- Låt den sedan gräddas färdigt i mitten av ugnen vid 175°C i ungefär 10 minuter.
Publicerat 2024-02-19 13:09
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen