Ingredienser
- Rumsvarmt smör 125 g
- Strösocker 1,5 dl
- ägg 2
- Vetemjöl 3,5 dl
- Vaniljsocker 1,5 msk
- Bakpulver 1,5 tsk
- Till Chokladmjölk
- Strösocker 1 dl
- Kakao 1 dl
- Mjölk 2 dl
Tillagning
- Tillred chokladmjölken genom att försiktigt koka upp den. Omrör kontinuerligt. Låt den därefter svalna.
- Blandning: Börja med att vispa samman smör och strösocker. Tillsätt ett ägg åt gången under fortsatt vispning.
- Kombinera vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Arbeta sedan in denna torra blandning i smeten. Blanda in chokladmjölken.
- Baka kakan i en förberedd sockerkaksform som både smorts och bröats. Placera formen längst ned i ugnen och grädda vid 175°C i en timme. Använd en provsticka för att säkerställa att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen innan du vänder ut den.
Publicerat 2024-02-19 13:33
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen