Kolakakor
Kolakakor är en klassisk svensk småkaka som har förtjusat smaklökarna hos sötsaksälskare i generationer. Dessa kakor kännetecknas av sin härligt knäckiga smak och gyllenbruna färg, vilket gör dem till en omåttligt populär fikafavorit. Receptet för kolakakor är relativt enkelt, där huvudingredienserna ofta inkluderar smör, socker, och sirap.Ingredienser
- Smör 100g
- Socker 1 dl
- Vaniljsocker 1 msk
- Sirap 1 msk
- Vetemjöl 2 1/2 dl
- Bakpulver 1 tsk
Tillagning
- Sätt på ugnen på 175°C.
- Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver. Använd gärna en elvisp.
- Knåda degen tills den blir enhetlig och använd sedan händerna för att forma den sista biten ordentligt.
- Dela degen i 2 delar. Forma till 2 rullar (för 30 st). Lägg dem på en plåt med bakpapper och platta ut dem till ca 0,5 cm.
- Grädda mitt i ugnen i 175°C i 10-12 minuter. Ta sedan ut plåten och skär kakorna diagonalt.
Publicerat 2024-02-20 12:22
Av Matredaktionen
Av Matredaktionen