Så får du får bort kräftluft från händerna.
Så får du får bort kräftluft från händerna.

Ta bort kräftlukt på händerna – 5 tips

Efter en härlig kräftskiva med familjen sitter glädjen, minnena och tyvärr, även lukten av kräftor kvar. Här är fem knep på hur du enkelt och effektivt får bort den envisa kräftlukten från händerna.

När sommaren är som varmast och dagarna börjar bli lite kortare, då vet vi alla vad som närmar sig – kräftsäsongen! För många av oss är det verkligen en av årets höjdpunkter. Det finns något alldeles speciellt med att samlas kring ett bord fyllt med kräftor, mumsa på de läckra skaldjuren, sjunga sånger och njuta av det svala kvällsluften.

Men med kräftätande kommer det oundvikliga - kräftlukten på händerna. Även om lukten är en del av upplevelsen, kanske du inte är så förtjusta i att lukta kräfta långt in på nästa dag. Vi har därför samlat några praktiska tips på hur du kan bli av med den där envisa kräftlukten på ett effektivt och säkert sätt.

Läs mer: Barnvänlig kräftskiva – 20 rätter som passar barn på kräftskiva

Så får du bort kräftlukten från händerna

  1. Citrusfrukter: Citrusfrukter som citron eller lime har en stark lukt som kan hjälpa till att neutralisera kräftlukten. Du kan skära en citron eller lime i halva och gnugga den på dina händer, var noga med att komma åt alla områden, särskilt under naglarna.

  2. Rostfritt Stål: Det finns speciella såpformade bitar av rostfritt stål som du kan gnugga på dina händer under rinnande vatten. Stålet kan binda till de svavelhaltiga ämnena som orsakar lukten och hjälpa till att neutralisera det.

  3. Vitvinäger: Vitvinäger kan också hjälpa till att neutralisera lukten. Du kan hälla lite på dina händer och sedan skölja av det med vatten. Var försiktig så du inte får vinäger i några sår, då det kan svida.

  4. Bakpulver: Gör en pasta av bakpulver och vatten och gnugga den på dina händer. Låt pastan sitta på huden i några minuter innan du sköljer av den. Bakpulver är känt för att neutralisera lukt.

  5. Tvål och Vatten: Ibland kan en enkel lösning vara bäst. Använda en starkt doftande tvål och varmt vatten och var noga med att tvätta händerna noggrant. Tvätta i minst 20 sekunder, och kom ihåg att tvätta under naglarna där lukten kan bli särskilt stark.

Powered by Labrador CMS