Veganska snittar.
3 recept på veganska snittar du kan bjuda på.

Tips: Bjud gästerna på veganska snittar

Tre goda recept på snittar som passar vid många olika tillfällen och högtider.

Snittar är ett väldigt smart tilltugg som passar vid många olika tillfällen. De är ofta enkla att tillaga, det finns väldigt många olika varianter och det får varje tillfälle att kännas lite extra lyxigt. Dessutom är det gott! Här har vi tagit fram tre riktigt goda veganska snittar som du kan bjuda på när du får gäster.

Vad är snittar, och vad innebär veganska snittar?

Snittar är ett tilltugg, eller en form av plockmat. Det är alltså en liten rätt som passar bra såväl som aptitretare innan middagen, som på en buffé eller ett julbord, till exempel. Snittar kan göras på många olika sätt, på olika bröd och med olika pålägg. Det är dock vanligt att man gör olika röror som man lägger på små bitar bröd, eller i ett tunnbröd som man sedan skär i mindre bitar.

Veganska snittar är precis samma sak, men veganska helt enkelt. Det är snittar som inte innehåller någonting animaliskt överhuvudtaget och som görs helt med veganska ingredienser. Här kommer vi att presentera tre exempel på veganska snittar som kan ge dig en god uppfattning om vad detta innebär.

3 goda veganska snittar till festliga tillfällen

Vegansk skagenröra på valfritt bröd

  • 2 msk äggfri majonnäs
  • 2 msk oatly ifrache
  • 1 rödlök
  • 3 tsk tångcaviar
  • 2 msk citronsaft

Gör så här:

Hacka rödlöken i små bitar, och blanda ihop allting till en röra. Fördela röran på mindre brödbitar, eller i ett tunnbröd som sedan rullas ihop och skärs till snittar.

Veganska avokadosnittar med pepparrot och dill

  • 2 avokador
  • En halv citron
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1 ask färsk dill (20 gram)
  • Salt och peppar
  • 3 skivor finskt rågbröd
  • 2 msk tångcaviar

Gör så här:

  1. Dela avokadorna, kärna- och gröp ur dem. Mosa avokado och blanda med pressad citron.
  2. Skala och riv pepparrot, hacka dill och blanda både pepparroten och dillen med avokadoröran. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär brödet i bitar och bred på röran. Toppa med tångcaviar.

Veganska tunnbrödssnittar

  • 230 gram Yipin tofuröra varmrökt
  • 2 tunnbröd
  • Spenatblad
  • 2-4 msk färsk, riven pepparrot

Gör så här:

  1. Bred ett generöst lager med varmrökt tofuröra över tunnbrödet och lägg på spenatblad.
  2. Rulla ihop tunnbrödet längst med kortsidorna, och skär sedan i bitar.
  3. Toppa med färskriven pepparrot.

När kan man servera veganska snittar?

Snittar i allmänhet, och även veganska sådana, passar bra vid många olika tillfällen. Det kan vara på julbordet, till nyår, på födelsedagar, fester, mingel, som aptitretare, innan en middag eller varför inte för att göra en myskväll lite extra lyxig. Snittar kan serveras innan middagen, till middagen, mellan middagar eller istället för middag.

Veganska snittar är förstås en självklarhet när många, eller alla, gäster är veganer. Även på en middag eller annan tillställning med många gäster kan det vara bra att komplettera med någon eller några veganska snittar, ifall att någon av gästerna är veganer eller helt enkelt föredrar sådan mat.

Powered by Labrador CMS