Lunch under sommarlovet – tips!

Tips på enkla luncher till barn på sommarlovet

Att komma på vad man ska laga till lunch under en helg kan kännas knepigt, lägg då till sommarlovets alla dagar och det kan kännas ännu svårare att komma på vad man ska laga varje dag. Här hittar du tips på olika luncher att laga till barn på sommarlovet! 

Sommarlovet, som barnen så ofta längtar så mycket efter, kommer inte bara med bad, sol och plats för mycket skoj. Det kommer även med en del svårigheter: Sommarlovets alla dagar kommer ju också med många dagar då både frukost, lunch och middag förväntas lagas. 

Många luncher på sommarlovet 

Frukost och middag är man kanske van vid att servera hemmavid, men lunchen... Vad ska man laga? Vad vill barnen ha? Hur gör man för att lunchen ska bli så enkel och billig som möjligt? 

Tips på lunch att laga till barn på sommarlovet

I Allt för föräldrars forum ber en förälder om tips på hur man på ett enkelt och billigt sätt kan laga goda luncher till barnen på sommarlovet, och nedan följer olika svar från andra föräldrar som berättar hur de gör med luncher på sommarlovet: 

  • "Vänj dem vid nåt enkelt! Tänk på lunchen redan vid middagen och se till att det blir rester över. Grilla t ex fler kycklingfiléer än du behöver till middag, och använd rester till att göra pastasallad med kyckling t ex. Om du inte har några rester alls, så gör en enkel omelett, det brukar alla gilla. Ät hårt bröd till med ost och kanske en tomatsallad. Billigt och bra är också tomatsoppa toppad med rostade brödkrutonger. Eller dubbelmackor i våffeljärnet..."
  • "Jag fuskar! Lagar bara ett mål om dagen, lunchen får bli fil och flingor, äggmacka och liknande."
  • "Wokat med nudlar, köttfärssås och spagetti, kycklingsallad, fläskpannkaka, blodpudding med potatisbullar och bacon, hemmagjord pizza de dagarna vädret är ruskigt, fiskpinnar och potatismos med remouladsås, fiskgratäng med pasta."

Här kommer fler tips på enkla luncher att laga på sommarlovet: 

  • Pannkakor 
  • Korv stroganoff 
  • Färdiggrillad kyckling med potatissallad 
  • Wrap med kyckling, tonfisk eller falafel 
  • Pytt i panna 

Lästips: 

Snabblunch barn: 5 tips på snabblagad mat till kidsen

Roliga saker att göra med barn i Stockholm, Göteborg och Malmö

Powered by Labrador CMS