Hela denna sektion är ett annonsamarbete med Min Doktor
Gravida kan få hjälp hos Min Doktor

Gravida kan få hjälp hos Min Doktor

Är du eller någon du känner gravid? Nu kan du få hjälp när och var det passar dig bäst. Min Doktor hjälper gravida kvinnor med ett tjugotal besvär och åkommor. Genom ökad tillgänglighet vill vi få gravida kvinnor att känna sig säkrare och mindre oroliga.

Foglossning, förstoppning, illamående, förlossningsrädsla och trötthet. Det är några av de tjugotal åkommor som Min Doktor kan hjälpa gravida kvinnor med.

– Att vara gravid och bli förälder är en av de största händelserna i livet. Sedan vi började hjälpa gravida har vi mött kvinnor med många olika typer av besvär som vi har kunnat lindra, gensvaret har varit positivt, säger Åsa Lessing, barnmorska på Min Doktor som har tagit fram den nya tjänsten.  

 

Komplement och avlastning

Min Doktors hjälp till gravida ska fungera som ett komplement till, och avlastning mot, den fysiska mödravården.

– I dag kan det vara svårt att få tid hos den fysiska mödravården mellan de besök som varje gravid tilldelas, särskilt i början av graviditeten. Men frågor och besvär dyker ofta upp ändå, och vid andra tidpunkter än de bokade besöken. Vi kompletterar den fysiska mödravården med hjälp till gravida kvinnor där och när de behöver det. Det ger en tryggare graviditet. Om Min Doktors barnmorska bedömer att det behövs kommer den gravida kvinnan att skickas vidare till fysisk mödravård.

 

Skapar trygghet

Satsningen ökar även tillgången till hjälp i glesbygden där det idag kan vara långt att åka till närmsta barnmorskemottagning. Genom ökad tillgänglighet hoppas Min Doktor skapa en trygghet för gravida kvinnor.

– När jag arbetade på en barnmorskemottagning möttes jag ofta av många telefonsamtal på morgonen, samtidigt som jag hade hela dagen inbokad med patienter och svårt att hitta tid till de som sökte hjälp utöver sina ordinarie besök, säger Åsa Lessing och fortsätter:

– Allt för länge har det funnits en uppfattning att kvinnor ska bita ihop under sin graviditet, trots att hela kroppen förändras på olika sätt. Även om de flesta graviditetsbesvär hör till det normala så kan oro och fysiska besvär försämra livskvalitén. Många upplever ett behov av information, guidning och undervisning som kan minska ovisshet, smärta och oro. I vissa fall behövs även medicinsk hjälp och då har vi även tillgång till våra kompetenta läkare. Det är viktigt att må bra och känna sig säker under sin graviditet.

 

Läs mer om Min Doktors hjälp till gravida här!

 

Min Doktor finns där för hela familjen – när ni behöver och på era villkor. Besök Min doktors hemsida eller ladda ner deras app här. Vid behov kan du enkelt komma i kontakt med en läkare alla dagar, dygnet runt.

 

Träffa läkare online

0 kr

Vuxen

0 kr

Under 20 år

BankID för säker inloggning
Snabbt svar dygnet runt
Konsultation och behandling
Öppet alla dagar året om
0 kr i patientavgift

Vi hjälper dig med

 • Allergi

  Exempelvis mat-, pollen- och pälsdjursallergi.

 • Förkylning

  Exempelvis bihålebesvär, halsont, hosta.

 • Rygg och ledbesvär

  Ryggskott. Problem med axlar, knän eller handleder.

 • Sjukgymnastik

  Problem med knän, axlar eller andra leder? Vi hjälper dig att fastställa vad ditt besvär beror på och ger dig ett individuellt anpassat träningsprogram.

 • Mäns hälsa

  Erektionsbesvär, herpes, för tidig utlösning, håravfall, vårtor kring könsorganen.

 • Kvinnors hälsa

  Förskjuta mensen, herpes, illaluktande flytningar, klimakteriebesvär, klåda i underlivet, premenstruella besvär, preventivmedel, urinvägsbesvär / urinvägsinfektion, vårtor kring könsorganen.

 • Magbesvär

  Diarré, förstoppning, gallbesvär, illamående och kräkningar, magknip, sura uppstötningar.

 • Hudbesvär

  Akne, eksem och andra utslag, födelsemärken och hudförändringar, herpes, insektsbett och -stick, vattkoppor.

 • Psykiska besvär

  Depression, oro, stress.