6 skäl till att välja nybyggnation

6 skäl till att välja nybyggnation

Du har all rätt att vara kräsen och få precis som du vill när du ska flytta in i ditt drömhus. Det säkraste sättet att både få exakt som du vill och samtidigt slippa onödiga kostnader är att bygga huset nytt från grunden! Movehome gör det enkelt för dig, men om du inte är övertygad kommer här sex skäl till varför du ska välja nybyggnation:

 

1. Du väljer det som passar dig bäst

Istället för att behöva rätta dig efter vad som finns på marknaden, väljer du allt redan från början. Att drömhuset dyker upp till försäljning precis när du vill, och att du sedan vinner budgivningen, innebär att många aspekter ska klaffa. När du hittat tomten du vill bygga på är det bara att sätta igång – och du har kontroll på allt redan från första spadtaget.

 

2. Din husdröm blir sann

Många har nog fantiserat om att någon gång i livet bo i ett hus som ser ut precis så som du själv vill ha det. Flyttar du in i ett befintligt hus är det redan format utifrån någon annan än dig själv, och att renovera och få till exakt den stil och planlösning du vill ha är dyrt och påfrestande. Bygger du istället ditt drömhus från grunden får du allt exakt så som du vill ha det. Enkelt val!

 

3. Du har koll på kostnaderna

Du vet redan innan exakt vad det kommer att kosta, eftersom du aldrig kommer drabbas av oväntade kostnader när du bygger nytt. Det är helt enkelt ett säkert sätt att garanterat få det du betalar för! Movehome har dessutom en 10-årig byggfelsförsäkring om något mot förmodan skulle gå fel.

 

4. Underhållsfritt!

Oavsett hur fräscht ett begagnat hus känns, krävs det nästan alltid någon form av underhåll om de är flera år gammalt. Bygger du nytt slipper du tänka på att underhålla huset i cirka 10-15 år, förutom vanlig skötsel så klart. Glöm oron över att behöva byta rör eller lägga om tak, och njut istället av att ”bara bo”.

 

5. Du gör dig själv och miljön en tjänst

Driftkostnaderna för ett modernt hus är otroligt mycket lägre än hos ett gammalt; du kommer spara tusenlappar varje år! Dessutom minskar du din miljöpåverkan. En win-win situation.

 

6. Skattefritt!

Ett nybyggt hus är befriat från fastighetsskatt de första 15 åren, vilket innebär en besparing på cirka 100 000 kronor. Garanterat en rimlig anledning att välja nybygge. 

 

Testa Movehomes byggonline-verktyg här och börja planera drömhuset redan idag, dessutom får du se direkt vad just ditt drömhus skulle kosta!