Familjen Krøtø:

Familjen Krøtø: "Vi har fått precis det hem vi ville"

När Elisabeth och Rickard Krøtø skulle bygga hus snubblade de över Movehome efter att ha sett en artikel i en tidning. Möjligheten att kunna bygga på webben och få pris direkt gjorde att de kunde utforma sitt drömhus och stormtrivs nu i sitt nya hem.

Familjen Krøtø märkte snabbt att äldre hus inte passade deras smak. De ville gärna slippa att ständigt behöva ha pågående projekt för upprustning, något som ett gammalt hus ofta för med sig.

Vi tyckte att det blev både dyrt och krångligt med ett gammalt hus, men också att de hus vi var och tittade på var otidsenligt planerade. De speglade helt enkelt inte det sätt som vi lever på i dag, säger Rickard. 

Familjen visste vilken del av Stockholm de ville bo i, och hittade till slut en tomt som passade dem perfekt. Av en slump läste de i samma veva en artikel om Movehome.

Jag såg en artikel i en tidning och blev nyfiken. Vi gick in på webben och testade. På några minuter hade vi byggt ett hus som vi gillade och dessutom fått pris direkt. Svårare än så var det inte, säger Elisabeth.

När de hade utformat sitt drömhus kom Movehomes säljare och tittade på tomten för att placera huset på bästa sätt. Något som familjen verkligen uppskattade med Movehome var de valen som redan var gjorda till huset, både interiört och exteriört.

Familjen älskar den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. 

Vi funderade lite på om vi skulle vilja göra fler egna val, men vi kom snabbt fram till att det är suveränt att någon redan tänkt, valt och planerat. Det var flera saker som vi aldrig hade kommit på själva som redan fanns med på ritningarna, säger Rickard.

– Det viktigaste för oss var att Movehome har bra kvalitet och lagom många valmöjligheter. Jag tror inte att vi hade blivit gladare om det funnits tusen olika kakelplattor att välja mellan. Tvärtom var det faktiskt ganska skönt att slippa just det biten, säger Elisabeth.

Inflyttningen var satt till ett visst datum under hösten, och exakt samma dag som planerat flyttade familjen in till deras vänner och familjs förvåning – husbyggen drar ju ”alltid” ut på tiden.

TESTA Movehomes onlineverktyg BYGG ONLINE här!

Det är möjligt att det är så, men med Movehome har allt fungerat. Vi har fått det precis som vi ville. En bekymmerslös byggprocess och ett bekymmerslöst boende. Sedan är det också skönt att veta att allt är byggt enligt den senaste kunskapen och tekniken för till exempel effektiva energilösningar, säger Rickard.

Spana in filmen nedan där Rickard och Elisabeth berättar om byggprocessen tillsammans med Movehome och vägen till drömhuset!