Så fick Sofia och Martin huset de båda drömde om

Så fick Sofia och Martin huset de båda drömde om

Att hitta ett hus på marknaden som har allting som man önskar är inte så enkelt. Några som vet det är familjen Eklund Ellboj som länge letade efter drömhuset, och trodde sig hitta det tills de insåg att det var angripet av mögel. Då bestämde de sig att bygga ett helt nytt hus!

När Sofia Eklund och Martin Ellboj väl bestämt sig för att bygga ett helt nytt hus började jakten på en tomt. De visste att de ville bo söder om Stockholm och hittade en bra tomt, som solen nådde och som hade massor av äppelträd som de kunde bevara. Den kändes helt rätt. Sedan började planeringen av huset. I och med att de kunde forma huset själva hade de möjligheten att planera huset efter sina önskemål och både Sofia och Martin kunde få det de önskade. Sofia berättar;

LÄS ÄVEN: 6 anledningar till att välja nybyggnation

– Jag ville ha ett rejält kök i anslutning till tvättstugan med utgång till trädgården. Och Martin ville ha ett stort badrum och kamin.

Huset skapade de själva online i Movehomes verktyg ”Bygg Online”. Martin upplevde det såhär;

– Ett helt suveränt sätt att bygga hus på. Du kan göra massor själv på webben och testa olika lösningar, det är enkelt och informativt och du får direkt reda på vad det kostar. Personligen tycker jag att det är väldigt bra att det finns några tydliga, utvalda alternativ att välja mellan när man bygger. Vi har inte tid, ork och tålamod att sätta oss in i alla olika möjligheter som finns, utan uppskattade den vägledning som Movehome ger.

Du kan också forma ditt hus i Bygg Online och få prisförslag direkt utifrån vilka val du gör på huset.

Movehome har 20 olika husmodeller som man kan välja mellan och för Martin och Sofia föll valet på 1,5 plansvillan MOVE #204 då de gillade öppningen mellan första och andra våningen. Dessutom kände de att huset skulle passa för dem även om några år, och inte bara nu när barnen är små.

Från det att de bestämde sig att bygga ett nytt hus till inflytten tog det 12 steg och Martin kan inte låta bli att vara imponerad av hur enkel processen varit och hur väl alla tider hållits.

-Vi kunde till och med flytta in tidigare än vad den första tidsplanen angav!

Läs mer om Movehome och se vad just ditt drömhus skulle kosta genom att klicka HÄR!  


I samarbete med Movehome

 

LÄS ÄVEN: 6 anledningar till att välja nybyggnation