Vi besöker det perfekta familjehuset

Vi besöker det perfekta familjehuset

Allt för föräldrars redaktion bestående av Tove och Mimmie har besökt ett av Movehomes visningshus för att se om huset motsvarar de förväntningar och val som görs i deras verktyg Bygg online. Med i huset var också Amélie, 3 år, för att få höra hus huset upplevdes ur ett barns perspektiv. Här får du läsa om vad vi tyckte!

Movehome har många olika husmodeller att välja på, allt ifrån enplanshus med tre sovrum till ett tvåplanshus med fem sovrum. Huset vi besökte heter MOVE #305 och är ett tvåplanshus på 171 kvm med fem sovrum. 

Besöket 

När vi kom fram till huset slogs vi först av hur stort det var och att altanen gick runt i både kort- och långsida. Altanen var större än på ritningen, och gick hela vägen längs med husets långsida fram till tvättstugan. Tvättstugan hade en dörr ut på altanen, vilket kändes lyxigt eftersom man som förälder vet hur skönt det kan vara att kunna ta vägen in genom tvättstugan istället för hallen när barnens stövlar och overaller är lediga eller blöta.

 

När vi gick in möttes vi av en rymlig hall med plats för både kläder och skor. Från hallen nådde man även ett stort och fräscht badrum med dusch samt ett förråd, men framför allt såg vi den öppna planlösningen som löpte rakt igenom huset med fönster i tre väderstreck. Det första Amélie sa var ”var är de som bor här?”. Det beskriver ganska väl det första intryck vi fick av huset; att det, trots att det än så länge bara är ett visningshus, kändes så pass hemtrevligt och ombonat att vi fick känslan av att någon bor där.

Vi fortsatte in i det ljusa huset och Amélie utbrister snabbt ”vilket fint kök”, och hon började genast laga låtsasmat till oss. Köket var stort med både utdragbara lådor, överskåp, en köksö och mycket bänkytor. Vitvarorna vet vi är valda med omsorg, de är både av hög kvalitet, energieffektiva och passar bra in i kökets rent utseendemässigt. Innan besöket provade vi själva att utforma ett hus i verktyget Bygg Online och vi kände tydligt igen de materialval som gjorts, och det var roligt att se hur väl verkligheten stämde överens med hur materialen såg ut online.

detaljer kök movehome #305

Förutom köket rymde undervåningens öppna planlösning både stor mat- och soffgrupp utan några problem, och det fanns fortfarande plats över att röra sig på. Rummet hade även en kamin vilket gav en lyxig känsla, och vi hade gärna stannat tills mörkret föll så vi kunde sitta och mysa vid den.

 

När vi gick upp för trappan kom vi direkt in i ett allrum med plats för soffa. Rummet var väldigt ljust och fint, och från det rummet nådde man de andra fyra rummen som alla var stora. Ett av rummen hade även en egen walk-in-closet! På övervåningen fanns det även ett helkaklat badrum med plats för badkar.   

Dörrarna i huset var klassiska, och fönstren var stora och spröjsade. Det fanns även flera mindre fönster vilka släppte in extra ljus i huset. I hall, tvättstuga och badrum var det tåliga klinkers på golvet, och i resten av huset var det parkettgolv. Materialvalen i huset var genomgående både av hög kvalitet och fina att se på, att huset dessutom går att få Svanenmärkt gör ju inte saken sämre.

 

Vårt slutbetyg är att huset känns som ett hus att trivas i med plats för både lugn och ro, och lek och fest. Vi båda skulle gärna ta hjälp av Movehome den dag det är dags att flytta till hus - och Amélie har redan frågat om när vi ska åka tillbaka till huset igen.

Skulle du också vilja besöka ett av Movehomes visningshus? Här kan du se kommande visningar

Vill du testa att bygga ditt eget drömhus i Movehomes Bygg Online-verktyg? Där kan du göra dina egna val, och se vad just ditt drömhus skulle kosta! Klicka här för att komma dit!

Om Movehome
Movehome är, tillsammans med sitt systervarumärke Trivselhus, en av Sveriges största husleverantörer. De kombinerar nytänkande med lång erfarenhet, köptrygghet och stabil ekonomi och använder ny teknologi för att den som vill bygga hus ska kunna få sitt drömhus. I tjänsten Bygg Online kan besökaren själv forma sitt hus direkt på webben och hela tiden ha koll på vad huset kommer kosta, beroende på vilka tillval man väljer att göra. Enkelt är bara förnamnet. Alla husmodeller är Svanenmärkta vilket innebär att de som bor i huset kan leva i en sund boendemiljö, som är fri från hälsofarliga kemikalier.

I samarbete med Movehome