Annons:
4 fakta om barns utveckling – och varför omega 3 är så viktigt

4 fakta om barns utveckling – och varför omega 3 är så viktigt

Vi får alla lära oss från tidig ålder att det är viktigt att äta fisk. Men ytterst få känner till Livsmedelverkets kostråd kring hur många gånger i veckan det faktiskt behövs – och hur viktigt omega 3 är för barns utveckling. Visste du till exempel de här fyra sakerna? 


Under barn- och ungdomsåren sker bland annat detta i kroppen:

- Hjärnans vikt kan öka med 5-10 % under bara ett par år.
- Skarpseendet utvecklar sig ända fram till 6–7 års-åldern.
- Barns skelett förnyas hela tiden eftersom de växer i snitt 5–6 cm om året.
- Under tonåren fördubblas skelettets vikt.

 

Därför är omega 3 så viktigt för barns utveckling

Till skillnad från många andra viktiga näringsämnen som människan behöver produceras inte omega 3 naturligt i kroppen. Detta betyder alltså att vi måste se till att få i oss det själva genom kost och kosttillskott. Fisk som livnär sig på EPA- och DHA-rika alger, får ett högt innehåll av omega 3-fettsyror – som vi sedan får i oss när vi äter fisken.

Fett i form av omega 3-fettsyrorna DHA och EPA bidrar till att bibehålla hjärtats normala funktion, bibehålla en normal synförmåga – samt en normal hjärnfunktion.

I och med att barns kroppar ständigt växer och utvecklas är det extra viktigt att de får i sig de näringsämnen som är nödvändiga för att kroppen ska kunna göra detta – däribland omega 3. 

 

Hur får mitt barn i sig rätt mängd omega-3?

Det är du som förälder som har ansvar över att se till att ditt barn får i sig rätt mängd av olika livsmedel och näringsämnen. Börja med att försöka följa kostråden från Livsmedelsverket som lyder ”ät fisk till middag två till tre gånger i veckan. Använd också gärna fisk som pålägg”.

HappyMe Omega-3 barn vitaminerOm du tror att ditt barn får i sig för lite fisk kan det vara en god idé att testa HappyMe Chewable Calamari Omega-3 som är utvecklat just för att bidra till barnets normala utveckling. En gelékudde från HappyMe Chewable Calamari har ett högt innehåll av omega 3, vilket innebär att barnet endast behöver ta en gelékudde om dagen. HappyMe är bra för barn som växer, och har flera dokumenterade effekter på många viktiga funktioner i kroppen. Här är några:

Benstommen - D-vitamin är nödvändigt för att barns benbyggnad skall kunna växa och utvecklas normalt
Hjärnan - DHA-fettsyrorna bidrar till att upprätthålla normal hjärnfunktion (dokumenterad effekt vid 250 mg DHA per dygn)
Immunförsvaret - D-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion
Synen - DHA-fettsyrorna bidrar till att upprätthålla normal synförmåga
Hjärtat - Fettsyrorna DHA och EPA bidrar till att upprätthålla hjärtats normala funktion (dokumenterad effekt vid 250 mg EPA respektive DHA per dygn)
 

Vill du testa HappyMe? Du kan välja mellan abonnemang 1 (standard) eller 2 (familjeanpassat). Familjeabonnemanget ger 20 % rabatt på den andra förpackningen – vid varje leverans. Med ett abonnemang får du var sjätte vecka en försändelse som innehåller 45 gelékuddar. Ingen bindningstid. 14 dagars full ångerrätt.


I samarbete med HappyMe

happyme omega 3 barn
 

 

Annons