5 tips på roliga hemmaaktiviteter med barn

5 tips på roliga hemmaaktiviteter med barn

Krassliga barn, tight budget eller en massa hemmasysslor som måste bockas av? Ibland är det bara inte läge för en familjeutflykt, oavsett om det är lov, vab eller en vanlig helg. Här hittar du tipsen som aktiverar barnen på bästa sätt hemma.

1. Varva ner framför en bra film eller serie

Gör en myshörna för barnen i soffan, på golvet eller i sängen och sätt på en bra film eller serie. Hos SF Kids finns allt från klassiker som Astrid Lindgrens älskade filmer till populära nykomlingar som Greta Gris och Brandman Sam.

Tjänsten är dubbelt barnvänlig – lätt att navigera i även för de minsta, och fylld till bredden med uteslutande tryggt innehåll. Den vuxne som vill begränsa skärmtiden kan även använda playtjänstens timer-funktion för att reglera hur länge barnen får titta. Just nu har du även möjlighet

att få SF Kids kostnadsfritt i en månad (ord pris. 69kr/mån). Klicka här för att ta del av erbjudandet!

2. Dansa loss – roligt och bra för motoriken

Hemmatid behöver inte innebära stillasittande. Med SF Kids originalproduktion Move it får barnen röra på sig, lyssna på sin favoritmusik och ha roligt samtidigt.

I 20 lekfulla avsnitt inspireras barnen att dansa och göra rörelser till låtar som Elektrisk, Shuffla shuffla och Rollercoaster. Här finns danser av alla olika slag, både för barnen att utforska på egen hand och att utmana hela familjen i.

3. Dega – gör trolldeg på ett kick!

Nej, att utveckla kreativiteten med leklera behöver inte innebära dyra inköp i leksaksaffären.

Att göra egen trolldeg går snabbt och kräver bara ett fåtal ingredienser som de allra flesta har hemma i köket. Där går det även att hitta de perfekta verktygen för små skulptörer – en smörkniv funkar prima att hantera trolldeg med, precis som pepparkaksformar och vitlökspressen.

4. Skicka ”snigelpost” till nära och kära

Ett frimärke, ett kuvert, ett pappersark och ett gäng pennor – mer än så behövs inte för att överraska barnen med en aktivitet som gör många glada.

Låt barnet själv välja vem hen vill skicka brev till. Kanske till en mor- eller farförälder, favoritfotbollslaget eller självaste påskharen? Bara barnets fantasi sätter gränser för hur brevet utformas.

5. Skriv en egen berättelse

Efter en mysig stund framför en film eller serie kan det vara roligt att utmana barnen att använda sin egen fantasi, med skärmtiden som utgångspunkt.

Plocka fram papper, pennor och tidningar att klippa i. Låt sedan barnet hitta på en egen berättelse. Kanske handlar den om en figur barnet klipper ut ur en tidning, eller så blir det en spinoff på vad Pippi Långstrump hittar på under nästa besök i godisaffären? Oavsett vilket lär resultatet bli värmande att ta del av som förälder.

Prova kostnadsfritt i en månad!

Just nu har du möjlighet att SF Kids kostnadsfritt i en månad (ord pris. 69kr/mån). Erbjudandet gäller nya SF Kids-kunder t o m 9 april. Tjänsten erhåller ingen bindningstid och kunden måste aktivt avsluta abonnemanget. Klicka här för att läsa mer om och ta del av erbjudandet!