5 tvättråd alla borde följa – har du koll?

5 tvättråd alla borde följa – har du koll?

Vill du ta ansvar för en bättre miljö? Här är fem saker du borde tänka på nästa gång du tvättar!

 

1. Använd ett miljövänligt tvättmedel
 

Att använda ett miljövänligt tvättmedel fritt från kemikalier och andra farliga ämnen är a och o. Med EZOgreen får du ett allergivänligt tvättmedel levererat direkt hem i din brevlåda. Här kan du beställa ett gratisprov redan i dag. Det är inga bindningstider och du får det hemkört. 

2. Överdosera inte tvättmedel!


Hur mycket tvättmedel du ska använda beror givetvis på vattnets hårdhet. Generellt sätt brukar man säga att mjukare vatten kräver mindre dosering av tvättmedel än hårt vatten. Men använder du onödigt mycket tvättmedel åt gången är det inte bara din plånbok som får lida.

Har du känslig hy bör du tänka på att inte överdosera tvättmedel då rester kan sitta kvar i kläderna – något som kan göra att din hud reagerar.

 

3. Vänd ut och in och töm!
 

Tvätta alltid dina jeans ut och in för att de inte ska färga av sig. Tänk på att dra upp blixtlås på byxor och ta isär hopvikta strumpor. Vid skjortor är det däremot bättre att låta knapparna vara öppna då de istället kan riskera att slitas av. Glöm inte heller att titta igenom alla fickor. Det är lätt hänt att något ligger kvar och i sin tur kan råka förstöra plaggen när de tvättas.

4. Undvik sköljmedel
 

Har du känt att dina kläder blir stela efter en tvätt? Då har du troligen använt ett traditionellt tvättmedel med kemikalier. Det är vanligt att man använder ett sköljmedel för att skölja bort kemikalierna och mjuka upp kläderna, men detta är inte bra för varken dig eller miljön.

Tvättar du med EZOgreen, som inte innehåller några kemikalier, är det däremot inte nödvändigt med sköljmedel. 
 

5. Undvik torktumlaren
 

Tänk miljösmart! Går det att hängtorka istället för att köra torktumlaren? Gör det! Torkskåp och torktumlare tar nämligen mycket onödig energi.
 

Få miljövänligt tvättmedel levererat till dörren

Vill du ha ett miljövänligt tvättmedel utan giftiga kemikalier som är effektivt mot fläckbehandling? Testa EZOgreen! Nu kan du få hem ett provpaket helt gratis.

Här kan du beställa ett gratisprov redan i dag. Inga bindningstider och du får det hemkört. 

Artikelbild: Yuganov Konstantin/ Shutterstock.com