Denna sida är sponsrad av Pampers

6 konstiga tecken på att du är gravid

6 konstiga tecken på att du är gravid

Utebliven mens är antagligen det vanligaste (och säkraste) graviditetstecken du kan märka av själv. Men, graviditetssymptom kan även visa sig i andra skepnader – visste du till exempel att näsblod och luktkänslighet kan vara tecken på att du är gravid?

Här listar vi 6 konstiga tecken på att du är gravid!

Psst! Ta listan med en nypa salt; ta alltid ett eller flera graviditetstest för att säkerställa att du faktiskt är gravid! 

 

1. Trötthet

All ny produktion av hormoner gör ofta att du känner dig extra trött. Har du plötsligt insett storheten i att ta en eller flera tupplurer under dagarna? Då kan det vara hög tid att gå och köpa ett graviditetstest!

 

2. Näsblod eller blödande tandkött

Under graviditeten svullnar slemhinnorna upp, på grund av att kroppen producerar mer blod än normalt så att det ska räcka och bli över åt den lille i magen. Det innebär att slemhinnorna kan börja blöda lättare, vilket kan märkas på blödande tandkött vid tandborstning eller att du upplever nästäppa och näsblod.

 

3. Konstiga drömmar

Många gravida drömmer märkliga och intensiva drömmar när de är gravida. Sömnen kan generellt bli sämre under tiden du är gravid, då du kan vakna ofta och behöva gå upp och kissa, dricka vatten eller liknande. Men kanske lika bra att öva på att bli väckt flera gånger per natt, eller?

 

4. Luktkänslig

Tycker du att dofter och smaker som du annars gillar numera är hemska? Det är vanligt att man som gravid är känslig för lukter, och tyvärr även sådant man annars älskar (sorgen när doften från en kopp nybryggt kaffe helt plötsligt har förvandlats till en outhärdlig stank…).

 

5. Gråtmild

Du som annars har långt till tårar gråter nu otröstligt för minsta lilla. Också ett graviditetstecken, och självklart är det hormonerna som spökar (vi vet, du är inte så här känslig normalt).

 

6. Ömmande och svullna bröst

Och då menar vi verkligen ö-m-m-a. Att ta av och på en BH kan göra riktigt ont! Märker du av detta, i kombination med att BH:n dessutom inte riktigt passar som den ska? Japp, mycket möjligt att du är gravid.

 

Källa: 1177.se

 

Du har väl inte missat vår miniserie vi har gjort med Pampers? Nedan ser du första avsnittet av fyra när vi följer med 4 par i olika åldrar, i olika delar av graviditeten.

 

 

I samarbete med Pampers