Test Annons:
Checklista inför förskolestart - 4 saker att ha med sig

Checklista inför förskolestart - 4 saker att ha med sig

Är det förskolepremiär för ditt barn nu efter sommaren? Då passar det säkert bra att få en liten checklista över saker som kan vara bra att packa inför förskolestarten.

Här är 4 tips på sådant som är bra att ha med sig!

 

1. Ett ombyte för mycket

Uttrycket ”kläder efter väder” har väl sällan passat så bra som i det här sammanhanget. De flesta är nog medvetna om att det svenska vädret sällan är förutsägbart, så se till att det alltid finns plagg på plats som passar för både varmare och kallare väder. Visserligen gör detta att tvätthögen blir maxad, men hellre det än att vara utan ombyte. Tänk dock på att om du har nyinköpta kläder det är bra att tvätta i oparfymerat tvättmedel så kan du vara säker på att eventuella kemikalier försvinner. Neutrals tvättmedel innehåller inte parfym eller färgämnen och är särskilt utvecklats för känslig hud.

 

2. Gosedjur eller snuttefilt

De flesta barn har något som de tyr sig till, som ett speciellt gosedjur eller filt. Dessa får såklart följa med även till förskolan, och speciellt viktiga för de mindre barnen som fortfarande vilar. Glöm dock inte att tvätta dessa i 60 grader med jämna mellanrum, då de ofta vistas på alla möjliga platser. Tvätta dem i 60 grader cirka var 14:e dag. 

 

3. Uppmärkta kläder

Var noga med att märka upp barnens plagg med namn och eventuellt telefonnummer, det är lätt att de blandas ihop med andra barns grejer och den kan vara svårt för pedagogerna att hålla isär alla kläder.

 

4. Enkla av-och-på-plagg

Om ditt barn är lite större och går på toaletten själv så underlättar det väsentligt om kläderna är lätta att ta av och på. Undvik plagg med krångliga knappar eller knyt, för att i förlängningen undvika olyckor!

 

I samarbete med Neutral

Annons