Därför behöver du tillskott av järn

Därför behöver du tillskott av järn

Foto: Jacob Lund/Shutterstock

Järn är ett mineralämne som du får i dig genom maten. Kroppen behöver järn för att bilda hemoglobin. Hemoglobinet finns i de röda blodkropparna och fångar upp och transporterar syre från lungorna och ut i kroppen. Under vissa perioder i livet har kroppen ett ökat behov av järn. Då finns järntillskottet Blutsaft.


Här är 4 vanliga anledningar till varför du behöver tillskott av järn:

 

1. För att du har riklig mens

En av de vanligaste orsakerna till lågt järn hos kvinnor är riklig menstruation. Med hjälp av Blutsaft kan du höja dina järnnivåer dagarna under och efter mens. Blutsaft är skonsamt för magen och tas lätt upp av kroppen.

 

2. För att du är gravid eller ammar

Under graviditeten har man dubbelt så stor blodvolym och kan därför behöva ett högre intag av järn. Det är inte bara du som mamma som behöver extra järn, även babyn i magen behöver järn för att bygga upp sina egna nivåer. När man är gravid kan man ha svårt för vissa dofter och smaker. Blutsaft finns både flytande och som tabletter.

 

3. För att du idrottar på hög nivå

För att prestera på högsta nivå och för att förbättra konditionen behövs järn. Du som tränar hårt kan behöva extra järn för att syresätta och återuppbygga musklerna. Elitidrottare kan behöva ett större förråd av järn eftersom de ofta får högre ämnesomsättning.

 

4. För att du äter veganskt/vegetariskt

Det går att få i sig tillräckligt med järn i den veganska och vegetariska kosten, men ibland kan det behövas tillskott av järn. Om man växlar över från animalisk kost till vegansk eller vegetarisk kan det vara bra att läsa på vilka grönsaker och baljväxter som innehåller rikligt med järn. Blutsaft innehåller järn och även viktiga vitaminer. Det är gjort på noga utvalda och kontrollerade örter och naturliga fruktsafter.

 

Läs mer om låga järnvärden och järntillskottet Blutsaft här!

Kosttillskott inte bör ersätta en varierad och balanserad kost och en hälsosam livsstil.