Annons:
Efter jullovet – 6 kvällsrutiner för pigga och glada barn

Efter jullovet – 6 kvällsrutiner för pigga och glada barn

Julledigheten innebär för många ett brott i vardagen: Fler sena kvällar, resor och mycket mer spänning för barnen. När vardagen börjar igen efter jullovet kan det därför vara lite knepigt att hitta tillbaka till kvällsrutinerna och få barnen i säng i bra tid så de orkar både leka och lära nästa dag. Men det finns faktiskt sätt att göra omställning från lovet enklare.
 
 

Sex kvällsrutiner för pigga pch glada barn

 
1. Gör av med dagens energi
 
När barnen kommer hem från förskola och skola brukar de ha energi kvar, och för att de ska komma till ro senare är det bra att de får springa av sig lite innan kvällen börjar. Något som barnen brukar gilla är Move it som är en serie filmer från SF Kids Play. Move It innehåller hela 20 olika filmer där flera instruktörer – som består av både barn och vuxna – visar olika koregrafier som barnen får hoppa och röra på sig, till musik som barnen gillar. Det här passar alla åldrar, och både barn och vuxna kan vara med! 
 
 
 
2. Middagsdags
 
När barnet fått göra av med lite energi är det dags för middag. Middagen är en bra tid för familjen att hinna prata med varandra om dagen, för i vår hektiska vardag är det få stunder vi tar oss tid att bara sitta ner och prata. Att se till att hela familjen faktiskt pratar med varandra kan göra underverk, och ge ett härligt avslut på dagen.
 
 
3. Släck ner lite i hemmet
 
Våra kroppar är smarta – de vet att mörker innebär natt och sömn. Om du förbereder sänggåendet genom att släcka ner lite i hemmet förbereder du alltså barnet på att hen snart ska sova.
 
 
4. Varva ner med barnens favoriter
 
Efter en dag av massa intryck och aktiviteter är det bra om barnet får varva ner på kvällen. Ett sätt att göra det på är att mysa tillsammans i soffan framför en bra serie eller film som barnet väljer. SF Kids Play är en smart tjänst med alla barnens favoriter med allt ifrån Greta Gris och LasseMajas Detektivbyrå till Astrid Lindgren-klassiker som Pippi Långstrump. Det går även att ladda ner programmen i förväg om ni behöver titta offline om ni är på resa eller liknande!
 
 
 
5. Förbereda för läggning
 
När barnet har kommit ner i varv och klockan närmar sig läggdags är det dags att klä på pyjamasen, borsta tänderna och kanske lägga fram kläder till morgondagen. Det är bra att förbereda för läggningen på samma sätt varje dag så att barnet själv vet exakt vad som gäller.
 
 
6. Natta med en bok
 
När barnet väl lagt sig i sängen är det skönt att avrunda dagen med en godnattsaga i sängen. På SF Kids Play finns det över 200 barnböcker att lyssna på, vilket passar både små och stora barn. Det kan även vara skönt att som förälder få varva ner genom att lyssna på en bok, så kryp ner bredvid barnet i sängen och lyssna på ljudboken du med innan barnet somnar. Då får ni en mysig stund tillsammans – ett perfekt sätt att avsluta dagen på!
 
 
Just nu får du SF Kids Play för att testa populära Move It, kolla film och serier och lyssna på ljudböcker i hela två månader helt kostnadsfritt och utan bindningstid. Använd rabattkoden KOMIGÅNG19 för att ta del av erbjudandet! Koden gäller endast för nya medlemmar. Bli medlem på SF Kids Play här!
 
 
 
I samarbete med SF Kids Play
 
 
 

Image result for sf kids play logga
 

 

 

Annons