Annons:
Föräldrarna blir filtret i Samsungs surfplattor

Föräldrarna blir filtret i Samsungs surfplattor

Det är inte alltid lätt att veta hur du som förälder ska förhålla dig till dina barns internetsurfande. Ska allt övervakas, eller räcker det med att prata med dem om tryggt och säkert användande?

Enligt en undersökning, som Ungdomsbarometern tagit fram på uppdrag av Samsung, har hela nio av tio hushåll med barn i åldrarna 2–9 år minst en surfplatta i hemmet. Undersökningen visar också att familjer tenderar att dela surfplattan med varandra. Samsung har en lösning som hjälper föräldrar hålla bättre koll på barnens surfande, genom en funktion som gör det möjligt för familjer att ha upp till åtta användarprofiler i surfplattan.

Med funktionen kan alla familjemedlemmar skapa en egen, unik upplevelse då de använder surfplattan. I en begränsad profil kan barnens tillgång till webbläsaren styras och genom att skapa en profil i Kids Mode, en funktionalitet till för de riktigt små barnen, styr föräldrarna helt vilket innehåll de tar del av. Det går också att tidsbegränsa surfandet genom Kids Mode.

- Vi har identifierat att det finns ett behov hos småbarnsföräldrar att, på ett enkelt sätt, filtrera vilket innehåll som barnen kommer åt på surfplattan, samtidigt som man behåller sin personliga profil. Att man därtill slipper köpa flera surfplattor per hushåll för att alla ska få en unik upplevelse är också en fördel, säger Karl-Oskar Tjernström som är marknadschef för Mobile inom Samsungs nordiska verksamhet.

Till skillnad från tjänster som föreslår innehåll baserat på användarnas historik, får föräldrar med Samsungs surfplattor fria tyglar att anpassa innehållet för såväl sig själva som barnens användande. Föräldrarna blir därmed filtret och kan enkelt hålla koll på barnens surfande, medan de behåller sin personliga upplevelse.

Mer information om Samsungs tablets hittar du här.

 

I samarbete med Samsung

Image result for samsung logga

Advertisement

Annons