Förbered för semester med barnen - 3 tips

Förbered för semester med barnen - 3 tips

Är ni i full gång med semesterplaneringen? Även om en resa är något roligt och spännande, brukar det ofta innebära en del långtråkiga stunder i väntan på avgångar, eller stillasittande i bil eller tåg – inte direkt ett aktivt barns favoritscenario.

Trots att det ligger utanför er kontroll att en tågförsening drar ut på tiden, är det ibland svårt att förklara det för barnen. Det är därför bra att redan innan vara förberedd för vad som eventuellt komma skall! Semester ska ju trots allt vara en lugn och skön stund för hela familjen.

Här är våra bästa tips för att förbereda barnen inför semestern:

 

1. Berätta om rutten

Barn gillar att ha koll på läget, så berätta redan innan för dem vad de kan förvänta sig. Det blir dessutom extra spännande om de vet om att ni först ska åka bil, sen hoppa på den stora färjan, och sen åka bil igen. På så sätt blir även resan i sig ett mål.

 

2. Planera in stopp

Om ni ska bila en längre bit, planera in roliga stopp på vägen. Det kan till exempel vara en rastplats med badstrand, ett spännande museum längst vägen eller en häftig utkiksplats. Barnen behöver stimulans och röra på sig, så varför inte kombinera det med något skoj att göra?

 

3. Ladda surfplattan

Både bokstavligt talat – ingen vill sitta i en varm bil med en urladdad skärm. Men ännu viktigare, är att se till att plattan är laddad med massa kul för barnen! Med SF Kids har ni tillgång till barnens favoriter – här ryms både serier, filmer och ljudböcker.

Ladda ner favoriterna hemma och titta sedan offline på resan, perfekt i bilen eller på flygplanet! Bland de hundtratals titlar som SF Kids erbjuder hittar ni både härliga Astrid Lindgren-klassiker, och nya bekantskaper som Karsten och Petra och Greta Gris. 

Med koden AFFSOMMAR19 får alla nya användare 2 mån fritt! Gäller till och med den 31 augusti.

 

Förbered er på en oförglömig semester med SF Kids!

 

I samarbete med SF Kids