Denna sida är sponsrad av Pampers

Förlossningsväska – det här ska du packa

Förlossningsväska – det här ska du packa

Börjar dagen för BF närma sig? Då är det dags att börja packa er förlossningsväska! Från att du är i vecka 35 kan du ha förlossningsväskan redo – det kan gå fort när det väl är dags och då är det skönt att vara förberedd.

Här listar vi vad du behöver packa i BB-väskan!

 

Till dig själv:

Amningstopp/bh/linne – beroende på vad du föredrar.

Kläder och underkläder – plocka fram eller unna dig nya mjukiskläder till BB. Tänk mjukt, mjukt, mjukt – inget som sitter åt eller skaver. Ta med några ombyten eftersom ni inte vet hur länge ni blir kvar på BB.

Tofflor eller sockor – det kan vara kallt på golvet. Välj gärna tofflor modell större, eftersom fötterna fortfarande brukar vara svullna och vätskefyllda efter förlossningen.

Din vanliga necessär – även schampo, balsam och hårborste och framförallt: hårtofsar!

ID-kort

Förlossningsbrev

Bröstvårtskräm

Läppcerat

Mjukt toalettpapper – För att sjukhusets kan kännas som taggtråd direkt efter förlossningen…

 

Till bebisen:

Kläder och ytterkläder – bodys, byxor, strumpor, mössa, pyjamas. Ta hellre fler ombyten är få, ni vet inte hur länge ni blir kvar.

Filtar – gärna en tunnare och en tjockare.

Napp

Kräkhanddukar

Babyskydd till hemfärd

Ett gosedjur, snutte eller liknande

Blöjor – Ni kommer att få blöjor på sjukhuset, men många packar med sig ett blöjpaket för att vara på den säkra sidan. En nyfödd bebis förbrukar ca 7-8 blöjor per dag, så det skadar inte att vara förberedd! Pampers Premium Protection-blöjor i storlek 1-2 är speciellt framtagna för nyfödda. Blöjorna har ett unikt ytskikt som är särskilt framtaget för att snabbt absorbera vätska och nyföddas mjuka avföring.

 

Till din partner/övrigt:

Klädombyten

Snacks – godis, chips, bars, frukt… ja, det mesta som kan hålla blodsockret uppe.

Drickor – Läsk och vatten, gärna i vattenflaska som kan fyllas på.

Något matigt som inte behöver värmas – tänk wrap, yoghurt, smoothie eller liknande.

Mobiltelefon och laddare

Kudde och täcke/filt – Sjukhusets kuddar och filtar är kanske inte det skönaste du har känt mot din hud, så en mysig kudde och ett täcke eller filt brukar göra susen (inte för att du kanske får någon direkt skönhetssömn men ändå).

 

Se även barnmorskan Asabea Britton berätta om den fjärde trimestern och ge tips inför den första tiden med bebisen i videon nedanför.

 

I samarbete med Pampers