Denna sida är sponsrad av Pampers

Gravid under högsommaren – så kan du förbereda för bebisens ankomst medan du njuter av värmen

Gravid under högsommaren – så kan du förbereda för bebisens ankomst medan du njuter av värmen

Att vara gravid under den varmaste tiden på året kan både vara riktigt jobbigt, men också helt underbart. Hur du mår under din graviditet är givetvis helt individuellt – men det finns några sätt för att inte låta sommaren och värmen bli en börda, utan istället en tid då du förhoppningsvis kan njuta av din växande mage.

Med att fokusera på det positiva kommer man långt – här är några peppande ord över hur skapar bra förutsättningar för att må som bäst under din sommargraviditet och samtidigt förbereda för bebisens ankomst!

 

Lättklädd

Att klä sig som gravid är betydligt mycket lättare under sommaren än vintern – i dubbel bemärkelse. Du kan med fördel använda tunna, lätta plagg som luftiga linneskjortor, klänningar och kaftaner – men tänk på att mörkare tyger skyddar bättre mot UV-ljus än ljusa. Stora koftor, sjalar och stickade tröjor är perfekt att mysa i när det blir kallare på kvällen – så mycket skönare än en knölig täckjacka och att behöva trycka ner ett par svullna fötter i klumpiga kängor. Vätskefyllda fötter trivs dessutom mycket bra i ett par bekväma tofflor, eller varför inte bara gå barfota i gräset när du kan?

 

Glassigt

Att glass hör sommaren till är sen gammalt. Att det dessutom hör en graviditet till, kan nog många preggos skriva under på! Njut av god glass i stora lass, och gärna hemmagjorda godingar gjorda på frusen banan med olika slags smaksättningar; sommarbär, kakao, kokos, exotiska frukter eller citrus. Fyll frysen och se till att det alltid finns ett svalkande mellanmål till hands för varma dagar – gott och en härlig vitaminboost på samma gång!

 

Håll koll på vätskan

När du är gravid behöver du få i dig extra mycket vätska, och speciellt under sommaren. Ha alltid en vattenflaska nära till hands när du är hemma eller ute, så att du kontinuerligt får i dig vatten. Fixa lite goda smaksättningar på ditt vatten om du tycker det är trist med vanligt kranvatten; lägg i gurka, citron, lime eller jordgubbar för en somrig touch. Och du, använd termos så håller sig vattnet kallt och gott!

 

Sola säkert

Med en gravidkula som är extra exponerad är det viktigt att magen tas om hand i solen. Bebisen i magen är bra på att reglera temperaturen där inne, men det blir lätt någon extra grad varmare under en het sommardag. Smörj in, ha täckande kläder och håll dig själv och magen i skuggan när solen är som starkast!  

 

Ha BB-väskan redo

Se till att ni har BB-väskan packad och klar, så att ni snabbt kan byta ut strandbagen mot förlossningsväskan när det är dags! I en BB-väska packar ni med er allt ni behöver inför och efter förlossnigen; så som ombyten (till både er och bebis), necessär, snacks och dryck, bebisprodukter och blöjor. Med Pampers Premium Protection blöjor får den nyfödda bebisen ett säkert och bekvämt skydd. Läs mer om blöjorna här! BB-väskan kan ni ha stående färdigpackad i hallen, så att ni kan njuta av sommaren ända fram tills att det är dags att välkomna er bebis!

 

Du har väl inte missat vår miniserie vi har gjort med Pampers? Nedan ser du första avsnittet av fyra när vi följer med 4 par i olika åldrar, i olika delar av graviditeten.

 

I samarbete med Pampers